Gå til hovedindhold
Erhverv

Effektmåling af lokal erhvervsfremme

Den kommunale erhvervsfremmeindsats giver positive resultater for både virksomheder og samfund.

Indhold

  Resultaterne af målingen

  Effektmålingen er lavet af Iris Group for KL (april, 2018):  

  I korte træk viser undersøgelsen at:

  • Sammenholdt med kommunernes investering i den lokale erhvervsfremme beregnes det samfundsøkonomiske afkast til at ligge på 4-7 kroner for hver krone, kommunerne investerer i 1:1 vejledningen i den lokale erhvervsfremme.
  • Cirka 10.000 iværksættere og virksomheder modtager hvert år 1:1 vejledning lokalt, hertil kommer cirka 5.000 førstartere.
  • Mindst 70 procent af virksomhederne på tværs af målgrupperne (førstartere/iværksættere/virksomheder) vurderer, at vejledningen styrker deres kompetencer og forretningsgrundlag.
  • Lidt over 40 procent af virksomhederne angiver, at vejledningen i den lokale erhvervsfremme har forbedret deres adgang til andre erhvervsfremmeoperatører, og 50 procent angiver, at vejledningen forbedrer deres netværk med andre virksomheder og iværksættere.
  • De vejledte virksomheder vokser hurtigere end kontrolgruppen. Omsætningen er to år efter vejledningen vokset knap 7 procentpoint mere og beskæftigelsen knap 6 procentpoint mere.
  • Efter to år svarer det til at en samlet øget omsætning mellem 1,5-2,4 milliarder kroner og en øget beskæftigelse på 1.600-2.200 nye jobs

  Find den samlede rapport nedenfor.

  Sidst opdateret: 26. oktober 2023

  Dokumenter