Gå til hovedindhold
Arbejdsgiver
Arbejdsmiljø

Krænkende handlinger mellem ansatte

Her på siden har vi samlet udvalgte materialer, der kan understøtte jeres arbejde med en styrket forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger mellem ansatte, herunder mobning og seksuel chikane.

Indhold

  Nedenfor finder I redskaber og værktøjer, som I kan bruge i arbejdet med forebygge blandt andet mobning og seksuel chikane mellem ansatte.

  Materialerne er udvalgt specielt til jeres fagområde, og er simple og lettilgængelige værktøjer, som I både kan tage med i arbejdsmiljøgruppen, på personalemødet eller lignende og få sat gang i de gode dialoger.

  Besøgsteam BFA Velfærd og offentlig administration tilbyder forløb, hvor I kan få hjælp til udvikle og afprøve nye veje til forebygge og håndtere fælles udfordringer i arbejdsmiljøet.

  Læs mere om Besøgsteamet på BFA Velfærd og Offentlig administrations hjemmeside.

  Fri for mobning giver viden om, hvad mobning er, årsager til mobning og konsekvenser for de ansatte af mobning. Derudover finder I inspiration til konkrete redskaber, der kan bruges til at forebygge og håndtere mobning på arbejdspladsen. Det handler bl.a. om psykologisk tryghed, klare retningslinjer og kompetencer til at kunne gribe ind overfor mobning.

  Find Fri for mobning på BFA Velfærd og Offentlig administrations hjemmeside.

  Grib ind – Godt kollegaskab uden mobning er et værktøj, som sætter fokus på vidnernes rolle i situationer med mobning. Med værktøjet får I hjælpe til, hvordan I kan skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen, hvor alle bliver bevidste om at gribe ind i situationer, som kan føre til mobning.

  Find Grib ind på BFA Velfærd og Offentlig administrations hjemmeside.

  Styrkespillet er et kortspil, der kan hjælpe til at skabe en konstruktiv dialog om arbejdspladsens sociale liv på en uformel og underholdende måde. Spillets deltagere udforsker hvilke sociale styrker, der er afgørende for at have en velfungerende arbejdsplads, hvor alle trives.

  Find Styrkespillet på BFA Velfærd og Offentlig administrations hjemmeside.

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Tina Møller Nielsen

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3971

  E-mail: tmni@kl.dk

  Specialkonsulent

  Nanna Vinkel

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3725

  E-mail: navi@kl.dk

  Specialkonsulent

  Nina Roth

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3118

  E-mail: niro@kl.dk