Gå til hovedindhold
Arbejdsgiver
Arbejdsmarked

Publikationer og tværoffentlige initiativer

Her på siden kan du finde links til relevante publikationer om sygefravær samt læse om aktuelle tværoffentlige initiativer.

Indhold

  Tværoffentlige initiativer

  Sygefravær er et højpolitisk tema og derfor er der ofte flere tværoffentlige initiativer i gang. Her kan du få et overblik.

  På Arbejdstilsynets hjemmeside kan du finde handlingspakker med gode redskaber til forebyggelse, håndtering af sygefraværet og til at få sygemeldte godt tilbage på jobbet.

  Læs mere om Arbejdstilsynets handlingspakker på deres hjemmeside

  Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har oprettet en ny side med konkrete tips til, hvordan offentlige arbejdspladser kan blive bedre til at nedbringe deres sygefravær. På siden kan man få indblik i nye erfaringer, der kommer rundt om fem kerneelementer: sygemelding, forebyggelse, sygefraværskoordination, organisering og data. Alle erfaringerne, der bliver præsenteret på siden, tager udgangspunkt i en konkret indsatsmodel.

  Læs mere om tips til nedbringelse af sygefravær på STAR's hjemmeside

  Mange kommunale arbejdspladser har fået puljemidler tildelt og er i fuld gang med diverse projekter og indsatser for at nedbringe sygefraværet.

  Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har lavet en evaluering fra puljen til for nedbringelse af sygefravær i ældreplejen.

  Læs evalueringen og find inspirationskatalog til indsatser på STAR's hjemmeside

  Vi er meget interesseret i at høre arbejdspladsernes erfaringer med de igangsatte projekter og indsatser. Kontakt os gerne, hvis du har lyst til at dele jeres historie.

  KL og Forhandlingsfællesskabet har sammen udgivet et inspirationsmagasin med helhedsorienterede indsatser for et lavere sygefravær baseret på erfaringer fra fire kommuner.

  Læs inspirationsmagasinet "En kur mod sygefravær" (pdf)

  Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkingenhed har udarbejdet en benchmark analyse af sygefraværet i kommunerne. I analysen kan I læse mere om sygefraværet på tværs af kommuner og faggrupper.

  Læs "Sygefravær blandt ansatte i kommunerne i perioden 2017-2019" på Indenrigs- og Boligministeriets hjemmeside.

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Nanna Vinkel

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3725

  E-mail: navi@kl.dk

  Specialkonsulent

  Nina Roth

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3118

  E-mail: niro@kl.dk

  Specialkonsulent

  Christian Larsen

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3697

  E-mail: chla@kl.dk