Gå til hovedindhold
Nyhed
/ Kultur og Fritid
Kultur og fritid

Fra Industriby til oplevelsesby: KL's Kultur- og Fritidskonference udforsker Esbjergs omdannelse

I denne session vil der være en dybdegående udforskning af Esbjergs ambitiøse skift fra industriby til kulturmetropol, med fokus på strategisk kulturinvestering og byudviklingsprojekters rolle i at tiltrække nye beboere og styrke arbejdskraftens rekruttering. Mød nøglebeslutningstagere og få indsigt i kommunens visionære udviklingsstrategier.

05. apr. 2024
Billede af musikhuset Esbjerg

Indhold

    På Kultur- og Fritidskonferencen den 7.-8. maj kan deltagerne vælge mellem fire forskellige temasessioner. Under Session 4 skal vi gå i dybden med Esbjerg Kommunes politiske prioritering af kultur, hvor man har valgt at lave en strategisk investering i kultur og oplevelser sammen med store byudviklingsprojekter. Dette spiller en afgørende rolle i at tiltrække nye beboere og styrke rekrutteringsmuligheder.  

    Esbjerg By står over for en betydningsfuld transformation, hvor strategisk investering i oplevelser og kultur går hånd i hånd med omfattende byudviklingsprojekter. Denne integrerede tilgang har en klar mission: At tiltrække flere borgere og skabe bedre forudsætninger for tiltrækning af arbejdskraft. Men hvilke politiske beslutninger ligger til grund for denne strategi, og hvordan omsættes den til praktisk handling i kommunens forvaltninger? Vi dykker ned i de politiske overvejelser og de konkrete implementeringsstrategier, der driver Esbjergs visionære udvikling. 

    Under Session 4 har du blandt andet mulighed for at møde formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jakob Lose, der vil dele sine visioner for kommunens kulturelle udvikling. Vi får også indblik fra vicedirektør for By- & Arealudvikling, Peer Rexen, i hvordan byens infrastruktur planlægges med kulturaktiviteter for øje. Kulturchef, Ulla Visbech, vil desuden bidrage med sine perspektiver på, hvordan kulturen kan styrkes og trives i vores lokalsamfund. Værten for denne inspirerende samtale er Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune og medlem af KL’s Kultur-, Erhverv-, og Planudvalg.  

    Sessionen begynder i Musikhuset og slutter med en rundvisning i byen. 

    Om konferencen 

    Kultur- og Fritidskonferencen er KL’s kommunalpolitiske konference på kultur- og fritidsområdet. Målgruppen er politikere og embedsfolk fra kommunerne, repræsentanter fra kultur- og fritidslivets institutioner, foreninger og organisationer samt øvrige interesserede. Konferencen foregår den 7.-8. maj i Musikhuset i Esbjerg samt på forskellige lokaliteter rundt i byen.  
     
    På konferencen vil vi udforske kultur- og fritidslivets potentiale for at håndtere komplekse udfordringer, som kommunerne kan stå over for i fremtiden. Du vil høre oplæg fra politikere, fagfolk og eksperter, deltage i temasessioner og netværke på tværs af sektorer, når vi undersøger, hvordan kultur- og fritidslivet kan fremme positiv udvikling, styrke lokalsamfundets sammenhold og skabe meningsfulde fællesskaber.  

      Læs mere og tilmeld dig her  

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Tina Kristensen

    Klima & Tværkommunalt Samarbejde

    Telefon: +45 3370 3634

    E-mail: tikr@kl.dk

    Specialkonsulent

    Jakob Ludvigsen

    Klima & Tværkommunalt Samarbejde

    Telefon: +45 3370 3833

    E-mail: jlud@kl.dk