Gå til hovedindhold
/ Kunstig Intelligens

Kommunernes AI-skole: Fremtidens teknologi i dine hænder

KL og Komponent lancerer en AI-skole med målrettede kompetenceforløb til kommunernes medarbejdere, ledere, direktioner og politikere. Forløbene sætter spot på, hvordan kommunerne kan anvende generativ kunstig intelligens – fra gode prompts til juridiske rammer.

07. feb. 2024
Illustration af menneskehånd der møder robothånd
 • Læs op

Indhold

  AI er ikke længere en fjern fremtidsvision, men en integreret del af vores teknologiske landskab. Med lanceringen af ChatGPT og andre store sprogmodeller har teknologien fået sit store folkelige gennembrud og for alvor holdt sit indtog i de danske kommuner.

  Kommunernes AI-skole tilbyder målrettede forløb til medarbejdere, ledere, direktioner og politikere. Fra hands-on praktisk brug i konkrete arbejdsopgaver til dataetiske, juridiske, sikkerhedsmæssige og organisatoriske issues forbundet med teknologien.

  Se alle kompetenceforløb på Kommunernes AI-skole

  Skal skabe værdi for velfærden

  Omdrejningspunktet for AI-skolen er at være med til at klæde kommunerne på til forstå, anvende og skabe værdi med generativ kunstig intelligens:

  "AI er en del af fremtidens velfærd. Vi vil give kommunerne mulighed for at styrke deres kompetencer inden for kunstig intelligens og store sprogmodeller, så de kan udnytte teknologien til at skabe værdi for borgere og arbejdspladser. Lanceringen af AI-skolen et af flere initiativer, vi har søsat for at udbrede kendskabet til, hvordan vi kan bruge teknologien på en klog måde,” siger Frederik Nordentoft Andersen, kontorchef i Center for Digitalisering & Teknologi, KL.

  KL kører desuden en gratis webinarrække om generativ AI, et AI-netværk og har lavet en guide til kommunerne om brugen af generativ AI som ChatGPT, CoPilot og Bard.

  Læs mere på KL’s site om generativ AI 

  Stor efterspørgsel i kommunerne

  Kommunernes AI-skole bliver oprettet for at møde et stort behov i kommunerne:

  ”I Komponent oplever vi en stor efterspørgsel efter kompetenceudvikling inden for AI. Mange kommuner efterspørger viden, der peger ind i den kommunale hverdag og hvordan de kan bruge AI effektivt og sikkert. Det sidste år har vi besøgt rigtig mange kommuner for at fortælle, undervise, inspirere og skabe motivation om ChatGPT, CoPilot og de andre store sprogmodeller. Nu folder vi paletten ud med flere tilbud, der understøtter det nærproduktive arbejde og giver inspiration til, hvordan man kan lede arbejdet med kunstig intelligens,” siger centerchef Kalle Syberg Kjær fra Komponent - kommunernes fælles udviklingscenter.

  Få highlights på infomøde

  Den 8. februar kl. 10-11 holder KL og Komponent infomøde om AI-skolen. Her kan du følge infomødet – eller se optagelsen af mødet efterfølgende:

  Forventninger til generativ AI i 2024 og lancering af kommunernes AI skole (vimeo.com)

  Kontakt

  Konsulent

  Anna Høxbro Bak

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3213

  E-mail: anhb@kl.dk