Gå til hovedindhold

Nyheder fra 2024

Kommunerne har tårnhøje forventninger til, at generativ AI kan skabe værdi

/ Teknologier
/ Kunstig Intelligens
/ Beskæftigelse og integration

Kommunernes Teknologiradar for 2024 er på trapperne. I den forbindelse har KL spurgt kommunerne, hvilke teknologier der skaber størst værdi for dem. Videoløsninger, RPA og apps er stadig de mest værdiskabende teknologier, men kommunerne har store forventninger til generativ AI.

Kommunernes AI-skole: Fremtidens teknologi i dine hænder

/ Kunstig Intelligens

KL og Komponent lancerer en AI-skole med målrettede kompetenceforløb til kommunernes medarbejdere, ledere, direktioner og politikere. Forløbene sætter spot på, hvordan kommunerne kan anvende generativ kunstig intelligens – fra gode prompts til juridiske rammer.

Illustration af menneskehånd der møder robothånd

SeniorDigital: Aalborg bygger bro mellem kommunale indsatser til gavn for de ældre

/ Inklusion
/ Sundhed og ældre
/ Socialområdet

Med SeniorDigital er Aalborg Kommune lykkes med at støtte ældre borgere, så de bedre kan klare sig i den digitale verden. Ved hjælp af medarbejdere i seniorjob-ordningen formår de for begrænsede midler at hjælpe de ældre der, hvor de er mest trygge.

To medarbejdere fra SeniorDigital, på vej ud for at hjælpe ældre

Bestil en gratis rapport om brugen af teknologi i din kommune

/ Teknologier
/ Digitalisering
/ Digital transformation

KL har netop lanceret kommunernes Teknologiradar 2024. Du kan nu bestille en gratis kommunerapport, hvor du kan se udbredelsen af teknologi i din kommune sammenlignet med udbredelsen i alle landets kommuner. Rapporten baserer sig på de svar, som din kommune har givet til Teknologiradaren.

Teknologiradar 2024 er klar til takeoff

/ Teknologier
/ Digitalisering
/ Digital transformation

Kommunernes Teknologiradar 2024 giver et overblik over 23 udvalgte teknologiers udbredelse og modenhed i kommunerne. Tendensen er klar: Kommunerne bruger det, de ved, virker og har taget særligt en ny teknologi til sig; generativ AI er kommet på radaren.

Teknologiradar 2024: Disse teknologier vurderes som 'Klar': 3D-printer, Apps, Cloud, Droner, Generativ AI, Informations- og selvbetjeningsskærme, IoT og sensorer, Robotic process automation, Sociale teknologier, Videoløsninger. 'Afprøv'-teknologier: Augmented reality, Chatbots, Computer vision, Edge computing, Fysiske robotter, IoT-platform, Machine learning, Process mining, Virtual reality, Virtuelle digitale assistenter, Wearables. 'Hold-øje'-teknologier: Digital twin. 'Afvent'-teknologier: Metaverset

Mobile first fungerer for Fredensborg

/ Inklusion
/ Økonomi og administration
/ Kunstig Intelligens

For godt et år siden gik Fredensborg.dk mobile first. Siden har 1/3 af landets kommuner valgt samme løsning til deres hjemmesider. Det fremmer den digitale inklusion. Fredensborg arbejder nu på at udvikle løsningen, så AI kan 'medbetjene' borgerne på hjemmesiden.