Gå til hovedindhold
/ Kunstig Intelligens

KL inviterer til webinarrække om generativ AI

Nye potentialer, etiske overvejelser og juridiske hensyn. Sjældent har en teknologi vakt så mange overvejelser, som generativ AI gør lige nu. Teknologien rejser både muligheder og udfordringer, som webinarrækken tager fat på.

29. aug. 2023
 • Læs op

Indhold

  I efteråret kan kommunerne følge en ny webinarrække om generativ AI

  I webinarrækken får kommunerne viden om den omdiskuterede teknologi og indsigt i de dilemmaer, som generativ AI, som fx ChatGPT rejser.

  Webinarrækken henvender sig til medarbejdere og ledere i kommunerne og bliver skudt i gang d. 19. september klokken 09.00-10.00. I efteråret vil der løbende blive afholdt nye webinarer, som kaster lys over ansvarlig brug af generativ AI i en kommunal kontekst.

  Læs mere om webinarrækken og få gratis adgang til webinarerne

  Nysgerrighed og ansvarlighed går hånd i hånd

  Generativ AI er en af tidens største teknologiske landvindinger. Generativ AI kan med afsæt i store sprogmodeller, som ChatGPT eller Bard, besvare spørgsmål og producere ny tekst. Det er også generativ AI, som gør, at Dall-E, MidJourney eller lignende, kreativt kan skabe nye billeder.

  Med sin evne til at skabe nyt indhold, har generativ AI på kort tid vist et potentiale til at kunne ændre og effektivisere arbejdsgange. Men samtidig har generativ AI også vist, at der er mange dilemmaer og udfordringer, når generativ AI bliver en del af hverdagen.

  ”Vi skal være nysgerrige på mulighederne samtidig med, at vi tager dilemmaerne meget alvorligt. Vi bliver nødt til at skære igennem hypen og se på, hvordan vi bruger de her løsninger på en klog måde”, fortæller Frederik Nordentoft Andersen, Kontorchef i Center for Digitalisering og Teknologi, og fortsætter, ”i webinarrækken vil vi løbende, sammen med kommunerne, blive klogere på de aktuelle udfordringer og muligheder, som teknologien rejser”.

  Webinarrækken giver viden og inspiration

  Kommunerne er i forskellig grad ved at lære om muligheder og udfordringer med generativ AI. Og netop arbejdet med at lære om teknologien, er et godt udgangspunkt for at anvende generativ AI ansvarligt og med omtanke.

  Det er også derfor, at KL nu tilbyder webinarrækken om generativ AI, hvor kommunerne kan få ny viden om generativ AI og teknologiens betydning for jura, etik, trivsel, transparens og meget mere.

  Kontakt

  Konsulent

  Laura Skytte Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3443

  E-mail: lasa@kl.dk