Gå til hovedindhold
/ Kunstig Intelligens

Ny guide skal hjælpe kommuner med generativ AI

KL udgiver en guide til kommunerne om brug af offentligt tilgængelige tjenester med generativ AI, som fx chatbotten ChatGPT eller Bard. Guiden skal hjælpe kommunerne med at bruge generativ AI ansvarligt og med omtanke.

25. sep. 2023
Stregtegning af en gruppe mennesker
 • Læs op

Indhold

  Generativ AI er på kort tid blevet let at få fingrene i. Flere virksomheder udvikler chatbots og billedtjenester, som med generativ AI kan skabe nyt indhold ud fra de prompts og det input, som man deler med tjenesten. Det vækker både begejstring og skepsis i kommunerne.

  ”Lige nu er der store forventninger til generativ AI samtidig med, at der også er uvished i kommunerne om, hvordan de kan bruge teknologien. I KL vil vi med en ny guide om generativ AI hjælpe kommunerne med at navigere imellem muligheder, udfordringer og ansvarlig brug”, fortæller Frederik Nordentoft Andersen, kontorchef i Center for Digitalisering og Teknologi.

  Læs KL's guide om generativ AI

  Syv opmærksomhedspunkter

  Guiden handler om offentligt tilgængelige generative AI-tjenester, som fx chatbotten ChatGPT eller billedetjenesten Midjourney. Guiden fokuserer på ansvarlig anvendelse og deler syv opmærksomhedspunkter, som kommunerne bør overveje, når de vil bruge generativ AI til fx at skrive et resumé, få ideer eller lave grafisk materiale. De syv opmærksomhedspunkter er:

  • Indtast ikke personoplysninger
  • Indtast ikke forretningskritisk information
  • Vær opmærksom på bias og falsk information
  • Vær kritisk og altid et menneske bag
  • Vær åben
  • Del erfaringer
  • Vær forsigtig

  Guiden bliver løbende opdateret

  Teknologien bevæger sig rigtig hurtigt. Og der er en række forhold om generativ AI, som er præget af uklarhed. Derfor bliver guiden opdateret i takt med, at der kommer mere viden om anvendelse, den teknologiske udvikling og juridisk afklaring.

  Det er op til kommunerne at undersøge anvendelsesmuligheder med generativ AI. Det er til enhver tid kommunernes eget ansvar at overholde lovgivningen, når de afprøver generativ AI.

  KL vil løbende dele viden om teknologien og anvendelse på Videncenterets site om generativ AI og i webinarrækken om generativ AI.

  Læs mere om webinarrækken og få gratis adgang til webinarerne

  Guide om generativ AI

  Kontakt

  Kontorchef

  Frederik Nordentoft Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3405

  E-mail: frna@kl.dk