Gå til hovedindhold

Momentum 2017

Læger tager sjældnere på sygebesøg hos ældre

11. dec. 2017
Momentum
Velfærd

Siden 2009 er antallet af praktiserende lægers sygebesøg hos 65+-årige faldet med 32 procent, og andelen, der får besøg, er faldet fra 14 til 10 procent. Med lægernes nye overenskomst er der forhåbning om, at flere vil aflægge sygebesøg, og det forventer man sig meget af i KL, hvor man arbejder på at knytte kommuner og praktiserende læger tættere sammen.

Valgdeltagelsen steg i otte kommuner

11. dec. 2017
Momentum
Valg

Otte kommuner formåede at fortsætte stigningen i valgdeltagelse. Trods den overordnede lille nedgang er der grund til tilfredshed, mener forsker.

Tre ud af fire kommuner mangler ansatte til ældreområdet

27. nov. 2017
Momentum
Social
Pleje

Kommunerne oplever allerede nu problemer med at rekruttere især SOSU-assistenter til ældreområdet, og problemet forventes at blive meget større i fremtiden. Antallet af ældre over 80 år fordobles frem mod 2040, gennemsnitsalderen blandt de nuværende ansatte er høj, og der optages færre på SOSU-uddannelsen.

Aldrende ansatte presser kommunerne

26. nov. 2017
Momentum
Arbejdsmarked

Kommunerne har en højere andel ældre ansatte end i andre sektorer. Hver fjerde er mindst 55 år, og hvis man ser blot fem år frem i tiden, vil knap 60 procent af dem være fratrådt. Kommunerne har derfor fokus på at sikre den nødvendige arbejdskraft nu og i fremtiden.

Leder: Nu skal krydset sættes

13. nov. 2017
Momentum

Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL opfordrer i sin leder alle til at stemme til kommunalvalget den 21. november

Demokratiets fest er sjovest sammen med andre

13. nov. 2017
Momentum
Valg

Over halvdelen af vælgerne forventer at tage til afstemningsstedet sammen med andre, når de skal stemme til kommunalvalget, viser en ny Momentum-undersøgelse. Valghandlingen er for mange en social begivenhed, og ved at påvirke nogen til at stemme kan man derfor også få andre med, vurderer forsker.