Inspirationskatalog Økonomisk bæredygtighed

Mål 8: Verdensmål for vækst i Sorø

Sorø Kommune har integreret Verdensmålene i deres erhvervs- og vækstpolitik. Kommunens erhvervskontor, Sorø Erhverv, vejleder om og synliggør de private virksomheders arbejde med Verdensmålene, blandt andet fordi det styrker både rekruttering og salg.

Bæredygtighed betyder vækst

I Sorø Kommune har man fat i den lange ende, når det kommer til vækst for kommunens virksomheder. Kommunen bruger nemlig Verdensmålene aktivt som en ramme for at understøtte økonomisk vækst. Kommunen vejleder og hjælper bl.a. virksomhederne med at arbejde bæredygtigt og fokusere på FN’s Verdensmål. Konkret har kommunen sagt til virksomhederne, at ”fremtidens forbrugere er optaget af bæredygtighed, og derfor gør I klogt i at forholde jer til den dagsorden. Der ligger spændende muligheder for forretningsudvikling og vækst,” fortæller Laila Bregner Carlsen, der er erhvervschef i Sorø Kommune. Også flere store virksomheder er begyndt at stille krav til deres underleverandører; for nylig meddelte Novo Nordisk, at alle deres leverandører skulle bruge grøn strøm inden 2030, ellers ville de blive skiftet ud.

 

Fire fokusområder for bæredygtighed

Sorø Kommune har i Byrådets Vision 2022 opsat fire temaer, som kommunen skal arbejde med: Det gode hverdagsliv med sundhed og trivsel for alle, Levende handelsbyer og lokalsamfund – med natur, kultur og historie, Viden og vækst – arbejde og uddannelse for alle samt Erhverv, infrastruktur, innovation og teknologi. Kommunen har særligt fokus på ni Verdensmål, hvoraf nr. 8, Anstændige jobs og økonomisk vækst, er ét af dem.

 

Husk implementeringen

Det er vigtigt, at der er fuld politisk opbakning, når man skal til at arbejde med Verdensmål eller bæredygtighed, for det dur ikke, hvis man ikke løfter i flok. ”Det skal ikke bare være en vision, der ligger nede i skuffen, den skal ud og leve i lokalsamfundet og hos virksomhederne,” fortæller Laila Bregner Carlsen, der samtidig påpeger vigtigheden af en god implementering.

 

 

Vil du vide mere?

Læs mere om Sorø Kommunes arbejde med FN’s verdensmål her  

Læs Sorø Kommunes Vision og Planstrategi 2022 her  

Læs mere om Sorø Erhvervs virksomhedsrettede arbejde med verdensmålene her

Kontakt Erhvervschef Laila Bregner Carlsen på lbc@soroe.dk

×

Log ind