Inspirationskatalog Økonomisk bæredygtighed

Mål 8: Gode muligheder for fleksjobbere i Gentofte

Med en ny digital rekrutteringsplatform øger Gentofte Kommune beskæftigelsen for fleksjobbere og skaber øget trivsel

Refleks får fleksjobbere hurtigere i job

Gentofte Kommune har haft bl.a. fokus på Mål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst i udarbejdelsen af Refleks, en online rekrutteringsplatform for fleksjobbere, der, ud over at sænke ledighedsperioden, bidrager til at skabe fællesskab og øge engagementet. Ud over Mål 8 er der arbejdet aktivt med både Mål 3, Sundhed og trivsel, og 11, Bæredygtige byer og lokalsamfund.

Verdensmålsstrategi og lokale arrangementer sætter Verdensmålene på dagsordenen

I august 2020 vedtog kommunalbestyrelsen i Gentofte en verdensmålsstrategi, der for alvor har sat gang i arbejdet med Verdensmålene i kommunen. Generelt har det været vigtigt for kommunens arbejde med Verdensmålene, at de globale mål oversættes til lokale forhold og til konkrete handlemuligheder for borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere. I samme ånd afholdt Gentofte Kommune i november 2019 arrangementet ’Gentofte sprinter for Verdensmålene’, der, med et deltagerantal på næsten 300 personer, havde til formål at finde bæredygtige løsninger på konkrete, lokale problemstillinger.

Gentofte har fire fokusområder, som er identificeret som områder, hvor Gentofte især kan gøre en forskel: Vi lever klimaansvarligt, Vi gør byen grønnere og sundere, Vi skaber rum for gode liv for alle og Vi lærer og deler viden.

Tværgående samt lokal og konkret oversættelse

Et godt råd når man skal arbejde med Verdensmålene, er at forsøge at gøre det tværgående, så man sikrer et bredt ejerskab og sikrer, at det ikke bare bliver noget, der bliver parkeret et vilkårligt sted i organisationen eller trukket ned over hovedet på medarbejderne. En anden vigtig ting er at oversætte målene til noget lokalt og konkret, og koble det op på kerneopgaverne, for Verdensmålene kan umiddelbart godt virke abstrakte. ”Alle skal opleve, at klima og verdensmål også er ”deres butik”, at deres indsats betyder noget, at de allerede bidrager, og at de kan gøre meget – også mere og andet end de i første omgang måske troede.”, fortæller Maria Maarbjerg, der er Verdensmålskonsulent i kommunen.

Vil du vide mere?

Læs mere om FN's verdensmål i Gentofte her

Læs mere om indsatsen Vi skaber rum for gode liv for alle

Kontakt Verdensmålskonsulent Maria Maarbjerg på mmb@gentofte.dk

×

Log ind