Klima

Flere nyheder

1-10 af 15 resultater
 • Nyhed

  Kommunerne tager klimalederskab

  Landets kommuner har i flere år været i gang med at skabe klimavenlige løsninger og håndtere konsekvenserne af klimaforandringerne lokalt. Ambitionen om at skabe et CO2-neutralt samfund i 2050 kræver en gennemgribende ændring af vores samfund, som alle vil mærke - og kommunerne har erfaringer med, hvad der skal til lokalt. Derfor skal Danmarks klimapolitik også være lokalpolitik.

  Læs mere
 • Inspiration

  Case: Et ensartet måleværktøj for alle kommuner

  Læs mere
 • Inspiration

  Case: Multifunktionel jordfordeling i Jammerbugt Kommune

  Læs mere
 • Inspiration

  Case: Strategisk energiplanlægning i Sønderborg

  Læs mere
 • Inspiration

  Case: Vedvarende energi - Opsætning af solceller på eksisterende kommunale tage

  Læs mere
 • Nyhed

  Ny aftale om opsætning af landvindmøller og solceller er et skridt i den rigtige retning

  Gode toner, som bør forstærkes markant. Sådan lyder KL’s reaktion på den aftale om vedvarende energikilder, som regeringen netop har fremlagt.

  Læs mere
 • Nyhed

  Uenighed om regningen bremser borgeres værn mod stigende vandmasser

  Behovet for at sikre huse og værdier mod vand fra alle sider som følge af klimaforandringerne bliver større og større, men ofte spænder økonomien ben for gennemførelsen. Det kan have store konsekvenser for borgere i Danmark, hvis ikke man finder en løsning. Nye lånemuligheder kan være et bud, mener KL.

  Læs mere
 • Nyhed

  Flere oplever problemer med stigende grundvand

  Stigende grundvand skaber problemer flere steder i landet, viser ny Momentum-undersøgelse. Kommunerne efterlyser en mere sammenhængende lovgivning på området, hvis man skal komme klimatilpasningsproblemerne til livs.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL's udspil: Kommunernes CO2-reduktion

  KL's klimaudspil om CO2-reduktion er kommunernes fælles bud på, hvad der skal til for at skabe bedre rammer for den lokale klimaindsats. Der skal fart på klimaindsatsen og kommunerne har allerede taget det lokale klimalederskab på sig. Udspillet indeholder 48 konkrete anbefalinger til reduktion af CO2-udslippet, hvis kommunerne udstyres med de rette rammer og ressourcer.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Kommunerne har vilje og styrke til grøn omstilling

  Kommunerne er klar til at være en del af den nationale løsning i klimaloven, men det kræver de rette rammer og økonomi til at løfte opgaven, skriver Jacob Bjerregaard i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

  Læs mere