Fremtidens velfærd

Flere nyheder

1-10 af 25 resultater
 • Pressemeddelelse

  Økonomiaftale 2020: Rum til at håndtere flere ældre og børn

  KL og regeringen har indgået en økonomiaftale for 2020. Aftalen sikrer, at der følger penge med, når der kommer flere ældre, børn, sundhedsopgaver og børn og voksne med diagnoser og handicap. Samtidig hæves anlægsrammen, og finansieringstilskuddet videreføres.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  KL: Regeringen skal rykke sig på økonomien

  Økonomiforhandlingerne går nu ind i den afsluttende og intensive fase. Afstanden mellem KL og regeringen er fortsat stor på afgørende punkter.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Vi har tårnhøje ambitioner for vores børn

  Forældre og pædagoger skal passe på med at reducere ambitionen om kvalitet i dagtilbud til kun at handle om minimumsnormeringer. Kvalitet handler nemlig også om, hvordan hverdagen tilrettelægges og om værdier og ledelse, skriver Thomas Gyldal Petersen i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Kommuner og regioner vil have ny model for de 150 særlige pladser

  Hver tredje af de 150 særlige sengepladser i psykiatrien står tomme. Pladserne skal omlægges og blive en del af den almene psykiatri. Det skriver Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner, og Martin Damm, næstformand i KL, i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Vi kan være stolte af vores ældrepleje – men stoltheden kommer ikke af sig selv

  Debatten i medierne har opbygget et skræmmebillede af kommunernes behandling af ældre med demens. Men kommunerne rykker i høj grad på demensområdet, skriver Jette Skive, formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Nu må regeringen prioritere velfærden

  ”Et hul i statskassen ændrer ikke på, at kommunerne her og nu står med nogle store økonomiske udfordringer. Dels fordi vi bliver flere ældre og kronikere, dels fordi vi endnu ikke har løst sundhedsvæsenets udfordringer, og dels fordi flere lever med en fysisk eller psykisk lidelse og har brug for kommunernes hjælp. De udfordringer skal løses – og så må regeringen jo prioritere.”

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Kommunernes økonomi skal matche borgernes behov

  I dag ringer det ind til forhandlingerne mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi for 2020. KL møder op med en klar forventning om, at velfærden skal have en indsprøjtning med et løft af både service- og anlægsrammen.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Velfærden har brug for et solidt fundament

  KL og regeringen har påbegyndt forhandlinger om kommunernes økonomi for 2020. Det er helt afgørende, at velfærden kommer øverst på dagsordenen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Voldsom vækst i efterspørgslen på bostøtte og botilbud

  Flere og flere voksne danskere med et handicap eller psykiske vanskeligheder bor i botilbud eller får støtte i eget hjem, hvilket har kraftigt medvirket til, at udgifterne på det specialiserede socialområde er steget med 1,8 milliarder kroner på kun fem år. Alt tyder på, at udviklingen fortsætter, og KL vil derfor have den nye regering til at forholde sig til, hvordan kommunerne overkommer de økonomiske udfordringer på området, uden at det kommer til at gå ud over andre områder.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Socialområdet har brug for penge og løsere tøjler

  Flere og flere borgere har behov for en social indsats. Desværre har et uforholdsmæssigt negativt fokus på fejl medført strammere styring af området. Det sikrer ikke mere kvalitet, men presser kommunale budgetter mere, skriver Jacob Bundsgaard og Martin Damm i et debatindlæg.

  Læs mere