Fremtidens velfærd

Flere nyheder

1-10 af 14 resultater
 • Nyhed

  Babyboom vil presse kommunerne

  Antallet af 0-5 årige forventes frem mod 2025 at stige med over 50.000, og i hele 63 procent af kommunerne vil antallet stige med mere end 10 procent. En positiv udvikling som dog også kommer til at presse kommunernes økonomi, der i forvejen er presset af det stigende antal ældre. Kommunerne forsøger blandt andet via effektiviseringer at afbøde udfordringen, men det kræver også økonomisk opbakning fra Christiansborg, påpeger KL-formand.

  Læs mere
 • Nyhed

  Leder: Befolkningsudviklingen betyder merudgifter i kommunerne

  I sin leder skriver KL's administrerende direktør om vigtigheden af, at regeringen og Folketinget prioriterer en grundlæggende diskussion af, hvordan der i fremtiden skal blive råd til den borgernære velfærd.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stigende sundhedsudgifter presser den øvrige velfærd

  Sundhedsvæsnets andel af det offentlige forbrug er fra 2000 til 2017 steget, og det presser den øvrige velfærd, som også vil blive presset af det stærkt stigende antal småbørn og ældre. Det bliver nødvendigt for politikerne at foretage prioriteringer, mener økonomiprofessor, mens KL-formand opfordrer landspolitikerne til at finde ud af, hvordan vi løser udfordringen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Markant flere ældre og småbørn presser kommunerne

  I de kommende år vil befolkningssammensætningen i Danmark ændre sig markant. Der kommer flere af de plejekrævende ældre og flere småbørn. Det udfordrer kommunernes økonomi og velfærd, da det vil give et markant pres på de kommunale serviceydelser - både økonomisk og ift. rekruttering af personale.

  Læs mere
 • Nyhed

  Flere hænder i sundheds- og ældresektoren

  Læs mere
 • Nyhed

  Mere end hver tredje enlige ældre føler sig ensom

  Ny Momentum-analyse viser, at 38 procent af de enlige ældre ofte eller en gang imellem føler sig ensomme. Mange kommuner arbejder allerede med at modvirke ensomheden, men KL vil sætte fokus på, hvordan kommunerne selv og i samarbejde med civilsamfundet kan blive endnu bedre til det.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kronik: Flere hænder kræver fælles indsats

  Tiden er inde til at tage de nødvendige forholdsregler, så vi også i fremtiden kan sikre tryg og god velfærd til alle danskere.

  Læs mere
 • Nyhed

  SOSU-elever falder fra dobbelt så ofte som andre erhvervsskoleelever

  Over 14 procent af eleverne på SOSU-uddannelserne er stoppet efter tre måneder på hovedforløbet. Det er dobbelt så mange som eleverne på de øvrige erhvervsuddannelser. Det store frafald er ekstra ærgerligt på grund af den store rekrutteringsudfordring på området.

  Læs mere
 • Nyhed

  Om 30 år dør halvt så mange 70-74-årige

  Danskerne lever længere og længere, og den største udvikling sker blandt de 70-74-årige, hvor halvt så mange vil dø om blot 30 år sammenlignet med 2018. Det viser en ny Momentum-analyse. Udviklingen skyldes en stigende sundhed i befolkningen, som glæder to borgmestre, der dog også kan se langsigtede konsekvenser veddet stigende antal ældre.

  Læs mere
 • Nyhed

  Alvorlig mangel på personale truer vores velfærd

  Velfærden kommer under pres, hvis der ikke gøres noget ved manglen på ansatte på sundheds- og ældreområdet. KL opfordrer regeringen til at tage et ambitiøst livtag med problemet allerede i dette års finanslovsforhandlinger.

  Læs mere