De tre BID-netværk i Gladsaxe er en platform for at skabe konkrete aktiviteter i handelsgaderne i de tre bydele: Søborg, Buddinge og Bagsværd. Hvert BID har 50.000 kroner, som de kan disponere over, og afholder månedlige møder hvor idéer opstår blandt deltagerne. De 50.000 kr. bevilget af Økonomiudvalget. Kommunen har en ”playmaker” knyttet til hvert netværk, som hjælper med at gøre det let at få ansøgninger og ting igennem. De hjælper også med kontakt til gratis vejledning og forretningsudvikling i Copenhagen Business Hub.

Det hele startede i 2018 som et samarbejde mellem kommunen, lokale erhvervsdrivende og handelsforeningerne. Udover aktiviteter i byrummet, har BID-netværkene arbejdet med at tænke i FN’s verdensmål. Man har blandt andet afholdt workshop om, hvordan handelslivet kan indarbejde verdensmålene i deres daglige arbejde ved fx at sælge blomster via Too Good To Go i stedet for at smide dem ud, få bæredygtige produkter på hylden eller vælge kemi fra.

Netværkene er også begyndt at sætte fysiske aftryk i byen, hvor der blandt andet er skabt midlertidige byrum med møbler flere steder i bydelene, fx en strand i Buddinge, pallemøbler i Søborg og små hyggekroge foran butikkerne.

Under Corona-krisen har kommunen og BID-netværket fastholdt sine jævnlige møder i et digitalt format og haft en corona-hotline. Corona-krisen skabte også fornyet interesse for at handle lokalt og mere bæredygtigt, hvor BID-netværkene blandt andet har været en del af den landsdækkende kampagne ’Sæt pris på din by – køb lokalt’, og kædebutikker opfordres til at vise samfundssind ved at engagere sig i det lokale arbejde.

×

Log ind