Gå til hovedindhold
Social

De fælleskommunale begrebsklassifikationer

Standardiserede og klassificerede begrebsapparater er forudsætning for etablering af et fælles sprog, mere sammenhæng og produktion af faglige kvalitetsdata på det specialiserede socialområde for voksne. FFB rummer flere små og store begrebsklassifikationer - de to mest centrale er temaerne over funktionsevne og sociale indsatser. Dem kan du læse mere om her på siden.

Indhold

  Hvad betyder 'klassifikation' i FFB?

  Sammen med kommunale arbejdsgrupper og Socialstyrelsen har vi udvalgt og kategoriseret nogle specifikke begreber, som anvendes i sagsbehandlingen og under leveringen af sociale indsatser på det specialiserede voksenområde. De begreber er blevet forsynet med hver sin unikke kode, en term og i de fleste tilfælde en definition.

  Når begreberne indeholder disse informationer, så siger vi at de er klassificerede. Når it-leverandørerne henter de klassificerede begreber fra den samme centrale server, understøtter vi, at begreberne bliver de samme på tværs af forskellige fagsystemer. Grundlaget for et fælles sprog er lagt. Dermed får området begrebsstandarder, som er forudsætning for ensartede kvalitetsdata.

  Sidst opdateret: 30. november 2023

  Links

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Mie Bjerre

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3015

  Email: mibj@kl.dk