Momentum

Arkiv

1-10 af 685 resultater
 • Nyhed

  Trods færre enlige ældre i fremtiden er der fortsat massivt behov for tusindvis af plejeboliger

  Markant flere enlige end samlevende ældre bor i plejeboliger, viser ny Momentum-analyse. Nye fremskrivninger viser, at der bliver færre enlige ældre i fremtiden. Det kunne betyde reduceret behov for plejeboliger. Men da mængden af ældre samlet set er voldsomt stigende, løser det ikke behovet for tusindvis af flere plejeboliger.

  Læs mere
 • Nyhed

  Danskerne har EU's største tiltro til frie og fair valg

  Danmark er det EU-land, hvor den største del af befolkningen har tiltro til, at der i ens land bliver gjort, hvad der skal til for at forhindre ulovlige aktiviteter og svindel i forbindelse med valg. Dog er der en hvis frygt for påvirkning af valg via cyberangreb og påvirkning fra fremmede aktører og kriminelle. Ifølge forsker er truslen også reel, da ikke mindst Rusland har vist interesse i at påvirke valg.

  Læs mere
 • Nyhed

  Tværfagligt samarbejde giver ældre sundere tænder

  Det har en stor effekt at hjælpe svage ældre med tandbørstningen. Det viser et nyt projekt, hvor tandplejerne og plejepersonalet har arbejdet sammen om at sikre en god tand- og mundpleje. Ifølge forsker er det udtryk for en ofte overset, men en basal og simpel plejeomsorg, som er med til at øge livskvaliteten, forhindre genindlæggelser på sygehus og endda redde menneskeliv.

  Læs mere
 • Nyhed

  Folk klumper sig sammen på færre kvadratmeter i hovedstadsområdet og storbyerne

  Der er stor forskel på, hvor meget plads danskerne har i deres boliger i storbyer og landdistrikter. Forskellene er tilmed stigende, og en boligekspert forudser, at vi kan se frem til fortsatte stigninger. Den store tilstrømning til København sætter krav om flere mindre boliger og andre boligformer, mener teknik- og miljøborgmesteren.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stort fald i kriminalitet blandt udsatte unge

  En ændring i ungdomskulturen og en helhedsorienteret indsats i kommunerne er ifølge forsker en del af forklaringen på, at færre udsatte unge begår kriminalitet. I KL glæder man sig over udviklingen, men bekymrer sig i lighed med Børnerådet over, at man med det nyoprettede Ungdomskriminalitetsnævn sætter større fokus på den kriminelle adfærd end på den unges livssituation og forebyggelse.

  Læs mere
 • Nyhed

  Babyboom vil presse kommunerne

  Antallet af 0-5 årige forventes frem mod 2025 at stige med over 50.000, og i hele 63 procent af kommunerne vil antallet stige med mere end 10 procent. En positiv udvikling som dog også kommer til at presse kommunernes økonomi, der i forvejen er presset af det stigende antal ældre. Kommunerne forsøger blandt andet via effektiviseringer at afbøde udfordringen, men det kræver også økonomisk opbakning fra Christiansborg, påpeger KL-formand.

  Læs mere
 • Nyhed

  Social mobilitet på uddannelsesområdet går den forkerte vej

  De seneste 20 år er andelen af unge med forældre uden en ungdomsuddannelse, der får en ungdomsuddannelse, faldet. Samtidig er andelen markant lavere end de unge, hvis forældre har en ungdomsuddannelse. Forsker fastslår, at vi trods velfærdsstaten ikke er lykkedes med at bryde den sociale arv. Derfor opfordrer KL til et øget fokus. På Frederiksberg har man sat gang i et mønsterbryderprojekt.

  Læs mere
 • Nyhed

  Leder: Befolkningsudviklingen betyder merudgifter i kommunerne

  I sin leder skriver KL's administrerende direktør om vigtigheden af, at regeringen og Folketinget prioriterer en grundlæggende diskussion af, hvordan der i fremtiden skal blive råd til den borgernære velfærd.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stigende sundhedsudgifter presser den øvrige velfærd

  Sundhedsvæsnets andel af det offentlige forbrug er fra 2000 til 2017 steget, og det presser den øvrige velfærd, som også vil blive presset af det stærkt stigende antal småbørn og ældre. Det bliver nødvendigt for politikerne at foretage prioriteringer, mener økonomiprofessor, mens KL-formand opfordrer landspolitikerne til at finde ud af, hvordan vi løser udfordringen.

  Læs mere
 • Nyhed

  I halvdelen af landet har mere end hver tyvende voksne en psykiatrisk diagnose

  I over halvdelen af landets kommuner har over fem procent af de voksne indbyggere en psykiatrisk diagnose. Især angst, depression og bipolare lidelser fylder, og antallet er på landsplan steget med 22 procent på bare fem år. Det er vigtigt med en diskussion om, de konsekvenser udviklingen har, lyder det fra flere sider.

  Læs mere