Momentum

Arkiv

1-10 af 695 resultater
 • Nyhed

  Teknologiske løsninger øger motivationen til at genoptræne

  Flere og flere kommuner bruger teknologiske løsninger i deres genoptræningstilbud, viser ny undersøgelse. Teknologien gør det nemmere for borgerne at træne derhjemme og giver en større fleksibilitet. Samtidig gør teknologien det muligt at lave individuelle løsninger, få feedback på, om øvelserne laves rigtigt, og vise, om der er fremgang, hvilket øger brugernes motivation til træning. Dermed kan teknologien hjælpe med til at mindske problemet med, at folk ikke får trænet nok, vurderer forsker.

  Læs mere
 • Nyhed

  Leder: To vigtige udfordringer

  KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver i sin leder om vigtigheden af, at der bliver taget grundlæggende diskussion af, hvordan vi indretter velfærdssamfundet i fremtiden.

  Læs mere
 • Nyhed

  Det offentlige forbrug halter efter befolkningens forventninger

  Udviklingen i det offentlige forbrug har gennemsnitligt igennem 10’erne ligget langt under udviklingen i det private forbrug og BNP. Udviklingen har skubbet på forskellen mellem befolkningens forventninger og velfærdsstatens mulige serviceniveau, vurderer forsker. En uholdbar udvikling ifølge KL’s formand. Han håber derfor, at regeringens bebudede revision af budgetlovsreglerne kommer til at bløde de rigide regler op, og at vi i stedet kan få en diskussion om, hvor velfærdsstaten skal bevæge sig hen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Uklare rammer udfordrer kommuners sygdomsbehandling af borgerne

  Næsten 8 ud af 10 kommuner har det seneste år oplevet et pres for at overtage nye eller flere behandlingsopgaver fra sygehusene, men mange svarer samtidig, at de mangler aftaler, der giver klare rammer om bl.a. ansvar og økonomi. Det kan ikke fortsætte i samme spor uden store konsekvenser, lyder det fra både borgmester og sundhedsøkonom.

  Læs mere
 • Nyhed

  København og Frederiksberg har flest barnløse

  Andelen af barnløse både mænd og kvinder er markant højere i København og Frederiksberg Kommuner end i resten af landet. Det handler ifølge forsker blandt andet om, at der bor flere akademikere, men også at mange fortsat vælger storbyen fra, når de får børn.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stigende sundhedsudgifter udhuler den kommunale velfærd

  Sundhedsudgifterne er steget markant i både kommuner og regioner siden 2007, men kommunernes samlede økonomiske ramme er i modsætning til regionernes ikke fulgt med, viser ny opgørelse. Derfor har kommunerne måttet finde størstedelen af pengene på andre velfærdsområder. KL-formand kalder situationen uholdbar og ønsker en sundhedsreform, der sikrer en holdbar finansiering og ordnede rammer for sundhedsområdet uden for sygehusene.

  Læs mere
 • Nyhed

  Færre lærere forlader folkeskolen

  Andelen af lærere, der stopper i folkeskolen, er faldet tre år i træk og har kun været lavere én gang de seneste 10 år. Det skyldes blandt andet, at der er kommet mere ro på efter skolereformen. Både lærere og KL håber, at tendensen vil fortsætte og kan blive hjulpet på vej af deres Ny Start-samarbejde.

  Læs mere
 • Nyhed

  Uenighed om regningen bremser borgeres værn mod stigende vandmasser

  Behovet for at sikre huse og værdier mod vand fra alle sider som følge af klimaforandringerne bliver større og større, men ofte spænder økonomien ben for gennemførelsen. Det kan have store konsekvenser for borgere i Danmark, hvis ikke man finder en løsning. Nye lånemuligheder kan være et bud, mener KL.

  Læs mere
 • Nyhed

  Danmark er EU-mestre i at bringe ledige i arbejde

  Nye tal viser, at Danmark er det EU-land, hvor den største andel ledige kommer i job fra et kvartal til et andet. Det er et billede på et velfungerende og fleksibelt arbejdsmarked. Men det betyder også, at opgaven for jobcentrene i højere grad bliver koncentreret om ledige, der er længere fra arbejdsmarkedet.

  Læs mere
 • Nyhed

  Den førstefødte har oftere nul huller end søskende

  Det går bedst med tandbørstningen i børnefamilierne, så længe der kun er et barn. En ny undersøgelse viser, at risikoen for at for huller i tænderne er større for børn, der er født som nummer to eller tre. Et større fokus og bedre tid til det første barn er en del af forklaringen på forskellene.

  Læs mere