Momentum

Arkiv

1-10 af 682 resultater
 • Nyhed

  Færre kvindelige akademikere ender barnløse

  Andelen af kvinder med en lang videregående uddannelse, der ikke har fået børn som 50-årig er faldet markant de seneste 20 år. Samtidig er andelen af barnløse blandt de ufaglærte kvinder steget, så det nu er den gruppe, hvor færrest får børn. Blandt mændene ses fortsat, at det i høj grad er de ufaglærte, der ikke får børn.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kommunale topledere har sat sig i spidsen for at sikre større sikkerhed om borgernes informationer

  De kommunale lederes opmærksomhed på styring af borgernes informationssikkerhed er steget markant de seneste to år, og generelt set har kommunerne forbedret deres indsats på området, viser ny omfattende KL-undersøgelse. Blandt andet er uddannelse og oplysning til medarbejderne også steget markant, men der er fortsat en gruppe kommuner, der bør forbedre deres indsats for god informationssikkerhed.

  Læs mere
 • Nyhed

  Danskerne frygter i stigende grad cyberkriminalitet

  Knap 9 ud af 10 danskere mener, at risikoen for at blive offer for cyberkriminalitet er stigende, og dermed er Danmark et af de lande, hvor frygten er størst. Til gengæld er vi samtidig det land, hvor borgerne føler sig bedst informeret om risikofaktorerne ved cyberkriminalitet.

  Læs mere
 • Nyhed

  Enker og enkemænd lever i gennemsnit 15 år alene

  Den efterladte i et parforhold bor i gennemsnit 15 år alene, når partneren er død. Særligt kvinderne får mange år alene, viser en ny Momentum-analyse. At blive alene er en af livets store omvæltninger og derfor har kommunerne fokus på, at de berørte borgere ikke ender i ensomhed.

  Læs mere
 • Nyhed

  Trods færre enlige ældre i fremtiden er der fortsat massivt behov for tusindvis af plejeboliger

  Markant flere enlige end samlevende ældre bor i plejeboliger, viser ny Momentum-analyse. Nye fremskrivninger viser, at der bliver færre enlige ældre i fremtiden. Det kunne betyde reduceret behov for plejeboliger. Men da mængden af ældre samlet set er voldsomt stigende, løser det ikke behovet for tusindvis af flere plejeboliger.

  Læs mere
 • Nyhed

  Danskerne har EU's største tiltro til frie og fair valg

  Danmark er det EU-land, hvor den største del af befolkningen har tiltro til, at der i ens land bliver gjort, hvad der skal til for at forhindre ulovlige aktiviteter og svindel i forbindelse med valg. Dog er der en hvis frygt for påvirkning af valg via cyberangreb og påvirkning fra fremmede aktører og kriminelle. Ifølge forsker er truslen også reel, da ikke mindst Rusland har vist interesse i at påvirke valg.

  Læs mere
 • Nyhed

  Tværfagligt samarbejde giver ældre sundere tænder

  Det har en stor effekt at hjælpe svage ældre med tandbørstningen. Det viser et nyt projekt, hvor tandplejerne og plejepersonalet har arbejdet sammen om at sikre en god tand- og mundpleje. Ifølge forsker er det udtryk for en ofte overset, men en basal og simpel plejeomsorg, som er med til at øge livskvaliteten, forhindre genindlæggelser på sygehus og endda redde menneskeliv.

  Læs mere
 • Nyhed

  Folk klumper sig sammen på færre kvadratmeter i hovedstadsområdet og storbyerne

  Der er stor forskel på, hvor meget plads danskerne har i deres boliger i storbyer og landdistrikter. Forskellene er tilmed stigende, og en boligekspert forudser, at vi kan se frem til fortsatte stigninger. Den store tilstrømning til København sætter krav om flere mindre boliger og andre boligformer, mener teknik- og miljøborgmesteren.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stort fald i kriminalitet blandt udsatte unge

  En ændring i ungdomskulturen og en helhedsorienteret indsats i kommunerne er ifølge forsker en del af forklaringen på, at færre udsatte unge begår kriminalitet. I KL glæder man sig over udviklingen, men bekymrer sig i lighed med Børnerådet over, at man med det nyoprettede Ungdomskriminalitetsnævn sætter større fokus på den kriminelle adfærd end på den unges livssituation og forebyggelse.

  Læs mere
 • Nyhed

  Babyboom vil presse kommunerne

  Antallet af 0-5 årige forventes frem mod 2025 at stige med over 50.000, og i hele 63 procent af kommunerne vil antallet stige med mere end 10 procent. En positiv udvikling som dog også kommer til at presse kommunernes økonomi, der i forvejen er presset af det stigende antal ældre. Kommunerne forsøger blandt andet via effektiviseringer at afbøde udfordringen, men det kræver også økonomisk opbakning fra Christiansborg, påpeger KL-formand.

  Læs mere