Momentum 2019

Stigende antal ældre kræver politiske prioriteringer

Ekstraudgifter til pleje og behandling af det stærkt stigende antal ældre vil løbe op i 12,5 milliarder kroner frem mod 2025, hvis serviceniveauet skal være det samme som i dag. Ikke mindst den kommunale ældrepleje bliver presset, viser ny Momentum-analyse. Udfordringerne kan ikke kun klares af teknologi og effektiviseringer, og KL efterlyser derfor klare prioriteringer og plan for finansieringen. Finansminister medgiver, at det vil kræve flere penge, men vil også have effektiviseringen øget.

Momentum 2019

Danskerne: Lokale beslutninger skal træffes af politikere tæt på vores hverdag

Knap 8 ud af 10 borgere i Danmark synes, det er vigtigt, at beslutninger om lokale forhold træffes af lokale politikere, viser ny Momentum-undersøgelse. Det understreger ifølge kommunalforsker en solid opbakning til det lokale folkestyre, men der er også tegn på, at borgerne skal mindes om, hvad styrkerne er ved decentrale løsninger.

Momentum 2019

Vi stoler mere på byrådet end på Christiansborgpolitikerne

Borgerne har generelt større tillid og tiltro til deres lokale borgmestre og byrådspolitikere end til regeringen og politikerne på Christiansborg. Det afspejler, at det er lettere at forholde sig til det nære og lokale, lyder det fra flere sider, men der er også grund til at have ambitioner om at hæve niveauet.