Momentum nr. 19/2023

Danskere med flere kroniske sygdomme er næsten tredoblet på 16 år

Antallet af borgere med to eller flere kroniske sygdomme er næsten tredoblet på 16 år. Det viser en ny Momentum-analyse, og udviklingen udfordrer både patienter og det samlede sundhedsvæsen. Derfor skal fremtidens behandling af multisyge danskere helt gentænkes, mener KL og opfordrer til en bedre fordeling af opgaver på tværs af sundhedssystemet.

Momentum nr. 18/2023

Lovgivning modarbejder intentionen: Kommuner kæmper med konsekvenser af dagtilbudsregler i udsatte boligområder

Flere kommuner oplever, at den dagtilbudslovgivning, der skal bidrage til at omdanne udsatte boligområder, ender med at modarbejde det selvsamme. Det viser en rundspørge, Momentum har lavet blandt de berørte kommuner, og to borgmestre og en rådkvinde råber nu op om de utilsigtede konsekvenser. Netop derfor skal det fremover være muligt at få dispensation, mener KL og appellerer til regeringen.

Momentum nr. 17/2023

Kommunernes indsats virker: Flere og flere pædagoger arbejder i dag på fuld tid

Knap 5.600 flere pædagogiske medarbejdere arbejder fuldtid sammenlignet med fem år tidligere – og det er en tendens, som kan hjælpe med at løse både rekrutteringsproblemerne og højne kvaliteten såvel som arbejdsglæden i kommunernes institutioner. Det mener KL, BUPL samt lokale stemmer, som roser partssamarbejdet ‘En Fremtid med Fuldtid’, der står bag en del af fremgangen.