Politik Kommunalvalg

Stemmer fra Markland Kommune – Et spil om lokaldemokrati

I spillet får deltagerne mulighed for at prøve kræfter med arbejdet i en kommunalbestyrelse. Spillet er målrettet 8.-9. klasse, men kan også bruges på gymnasier, erhvervsskoler m.m. Spillet er gratis at spille, og kan downloades ved at tilmelde dig nederst på siden.

Et spil om lokaldemokrati

Spillet ”Stemmer fra Markland Kommune – Et spil om lokaldemokrati” har til formål at udbrede kendskabet til kommunestyret, og inspirere unge til at engagere sig i lokaldemokratiet. Spillet giver de unge mulighed for at prøve kræfter med de demokratiske processer, og få kendskab til, hvad hvervet som kommunalpolitiker indebærer. 

Spillet er udviklet i samarbejde med Frederikssund Kommune. I videoen nedenfor får du et indblik i spillet, når en 8. klasse fra Ådalens Skole i Frederikssund Kommune spiller i byrådssalen. 

 

Hvad går spillet ud på?

I spillet er deltagerne valgt ind i kommunalbestyrelsen i ”Markland Kommune”. Her skal de i løbet af spillet drøfte og stemme om en række kommunale sager. Deltagerne skal som medlem af et parti finde balancen mellem at arbejde for, at de løsninger der vedtages i kommunalbestyrelsen, er i tråd med deres partilinje samtidig med, at de skal have blik for, hvilke konsekvenser beslutningerne har for kommunens borgere, økonomi og sammenhængskraft.

Hvad skal der til for at spille?

Spillet tager 3 timer at spille, og det kræver at læreren, som skal facilitere spillet, har en storskærm med højtalere og internetforbindelse til rådighed. Derudover skal eleverne bruge deres mobiltelefoner eller anden digital enhed til afstemninger. 

Du tilmelder dig spillet her Stemmer fra Markland Kommune - Et spil om lokaldemokrati. Herefter vil du få tilsendt en mail med links til alt materialet, som du kan downloade og printe. 

×

Log ind