Politik Kommunalvalg

KL og kommunerne bakker op om Skolevalg 2021

26. september 2021 udskriver statsministeren Skolevalg 2021, som afholdes d. 14. oktober på forskellige skoler rundt omkring i landet. De tilmeldte elever skal debattere og stemme på kandidater fra partier, der kan stille op til folketingsvalg. Demokratiet er dog langt mere end valg til Folketinget. Her kan du læse mere om kommunerne, og hvordan du kan få indflydelse på din kommune.

Den 14. oktober afholdes Skolevalg 2021. På ca. 800 skoler på tværs af Danmark går 8., 9. og 10. klasser til valg. Forud går et tre uger langt undervisningsforløb, som fokuserer på valg og demokrati. Undervejs præsenteres eleverne for 24 mærkesager, de laver deres egne kampagner, de debatterer og til slut stemmer de.

Skolevalg 2021 bliver udskrevet af statsministeren den 26. september og afvikles som et "prøve-folketingsvalg". Det danske demokrati er dog langt mere end valg til Folketinget.

Vi har demokrati på skolerne med elevråd og skolebestyrelser. Vi har demokrati i ejerforeninger og i sportsklubber. Og så har vi ikke mindst det lokale repræsentative demokrati i kommunerne, hvor du kan påvirke, hvem der sidder i din kommunalbestyrelse, ved at stemme til kommunalvalget.

KL og kommunerne bakker op om Skolevalg 2021.