KL Politik

Dit kryds ved kommunalvalget gør en forskel for din hverdag

Ved kommunalvalget kan du få indflydelse på din kommune. De 98 kommuner løser en bred vifte af opgaver, og som borger møder du kommunen gennem hele livet. Man kan sige, at kommunerne danner rammen om danskernes hverdag.

 

De 98 kommuner tager ansvar for en bred vifte af opgaver. Fra børnepasning, folkeskole og ældrepleje, over klimaforandringer og den grønne omstilling til erhvervsudvikling, turisme og iværksætteri. Som borger møder du kommunen gennem hele livet og ved kommunalvalget er det din hverdag, som er på valg.

Du kan altså få stor indflydelse på din hverdag og det sted du bor, ved at stemme eller stille op til kommunalvalget, men du kan også engagere dig på andre måder. Mellem valgene er der en lang række af aktiviteter, hvor du kan mødes med dine medborgere og dine lokale politikere og præge udviklingen af jeres kommune. Følg med på kommunens hjemmeside og hold blandt andet øje med borgerhøringer, åbne udvalg og debataftener. Du kan også gøre en forskel ved at være frivillig.

Resultatet ved kommunalvalget 2021 

Den 16. november 2021 blev der afholdt kommunal- og regionsrådsvalg. Nedenfor fremgår de endelige stemmetal ved kommunalvalget, opdelt efter region. 

  • PDF

    Regionale stemmetal - Kommunalvalget 2021 (fintalt).pdf

Kommunerne er ansvarlige for at afholde valget

Kommunerne afholder også valg til Folketinget og Europa-Parlamentet

Kommunerne varetager den praktiske opgave vedrørende valg til kommunalbestyrelser og regionsråd samt folketingsvalg, folkeafstemninger og valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet. Opgaven omfatter blandt andet afstemningsprocedure, stemmeoptælling og rapportering af resultater.

Danmark ligger i top blandt vestlige demokratier, når det gælder valg og integritet. Det skyldes bl.a. vores lovgivning og demokratiske traditioner. Valgprocessen er stramt reguleret i love med tilhørende vejledninger.

×

Log ind