Politik Kommunalbestyrelserne

Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg

Kommunalbestyrelserne har ansvaret for den lokale velfærd og økonomi og for kommunens udvikling. Det er en betydningsfuld opgave, som kommunalpolitikerne i den enkelte kommunalbestyrelse skal løfte i fællesskab, fordi beslutningerne har stor indflydelse på borgerne og deres hverdag. Til inspiration har KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet i december 2017 udgivet en ny udgave af vejledningen "Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg".

Vejledning i det politiske arbejde

Vejledningen giver landets kommunalbestyrelsesmedlemmer et overblik over, hvad politikerhvervet indebærer, og hvordan man som lokalpolitiker kan løfte det. Den præsenterer også en række konkrete forslag til, hvilke spørgsmål og temaer kommunalbestyrelsen for eksempel kan drøfte i løbet af valgperioden.

Vejledningen gennemgår desuden en række af de regler, forpligtelser og forventninger, der knytter sig til hvervet som lokal folkevalgt og det politiske arbejde i kommunalbestyrelsen. Vejledningen fungerer på den måde som et opslagsværk og en håndbog, som man kan bruge i hverdagen i hele valgperioden. 

Vejledningen erstatter vejledningen af samme navn fra 2013.

  • PDF

    Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg