Dit kommunalpolitiske arbejde Vejledninger

Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg

Kommunalbestyrelserne har ansvaret for den lokale velfærd og økonomi samt for kommunens udvikling. Det er en betydningsfuld opgave, som er reguleret gennem forskellige love og regler. Læs mere om, hvad politikerhvervet indebærer, og hvad der skal til for at løfte det.

Opdateret version af 'Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg'

Vejledningen giver landets kommunalbestyrelsesmedlemmer et overblik over, hvad politikerhvervet indebærer, og hvordan man som lokalpolitiker kan løfte det. Den præsenterer også en række konkrete forslag til, hvilke spørgsmål og temaer kommunalbestyrelsen for eksempel kan drøfte i løbet af valgperioden.

Vejledningen gennemgår desuden en række af de regler, forpligtelser og forventninger, der knytter sig til hvervet som lokal folkevalgt og det politiske arbejde i kommunalbestyrelsen. Vejledningen fungerer på den måde som et opslagsværk og en håndbog, som man kan bruge i hverdagen i hele valgperioden.

KL og Indenrigs- og Boligministeriet har udgivet en ny udgave af vejledningen "Det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg". Vejledningen erstatter vejledningen af samme navn fra 2017.

  • PDF

    Det-politiske-arbejde-i-kommunalbestyrelse-og-udvalg.pdf

×

Log ind