Presse

Flere nyheder

1-10 af 1417 resultater
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Socialpolitisk mod og vilje haves – penge savnes

  Kommunerne er klar til at tænke endnu mere langsigtet på socialområdet. I en replik på Altinget.dk opfordrer Jacob Bundsgaard og Martin Damm socialministeren til at tage emnet op til økonomiforhandlingerne til sommer.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL: Landdistrikterne og klagesagsbehandlingen skal styrkes

  Nyt KL-indspil til den kommende evaluering af planloven ønsker bl.a. bedre rammer for landdistriktsudvikling samt en markant styrkelse af klagesagsbehandlingen på plan-, natur- og miljøområdet.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kommunerne prioriterer fortsat forebyggelse og sundhedsfremme

  8 ud af 10 kommuner har implementeret Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker på tobak, alkohol, fysisk aktivitet, kost og mental sundhed. Det viser en ny kortlægning af kommunernes forebyggelsesindsatser, som Statens Institut for Folkesundhed står bag.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Danmarks kommuner går sammen om en fødselsdagsgave til Dronningen

  Den 16. april fylder H.M. Dronningen 80 år. I den anledning er landets kommuner gået sammen om en fælles gave.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Barnets behov skal være i centrum

  KL hilser regeringens ønske om en ny Barnets Lov velkommen. Positivt med endnu større fokus på børnenes behov.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Vi har for længst overskredet tidspunktet for rettidig omhu

  Der er blevet råbt op i mange år, men planerne om at skabe bedre sammenhæng og udbygge det nære sundhedsvæsen i almen praksis og kommunerne er gang på gang strandet. Det er tid til handling, skriver Jacob Bundsgaard (S) og Martin Damm (V) i dette debatindlæg.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Tak for rådet, men nej tak

  Berlingske-redaktør Simon Bendtsen rådede den 10. januar kommunerne til at blande sig uden om bankernes forretning. KL-formand Jacob Bundsgaard giver svar på tiltale.

  Læs mere
 • Nyhed

  Der er brug for nye ungeregler til gavn for de unge her og nu

  En ny analyse af indsatsen for uddannelseshjælpsmodtagere giver et godt fundament til arbejdet med at forenkle ungeområdet, så flere unge kommer i uddannelse eller ind på arbejdsmarkedet, lyder det fra KL’s Thomas Kastrup-Larsen. Han efterlyser hurtigt arbejde med at forenkle reglerne på området og gøre dem til en del af Lov om Aktiv Beskæftigelse.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL-formand: Tillid og samtale skal skabe grundlaget for fremtidens kommunale velfærd

  Vores velfærdssamfund bygger på tillid, men hvis kommunerne skal kunne leve op til borgernes forventninger og bevare deres tillid, så er det nødvendigt at tage hul på samtalen om fremtidens rammer for kommunernes arbejde, lød det KL's formand på Kommunaløkonomisk Forum 2020.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL: Budgetloven skal have et flerårigt sigte

  Dansk økonomi ser anderledes ud nu, end da budgetloven kom til verden. Derfor ser KL frem til den kommende revision af budgetloven og peger på 5 justeringer, der kan give kommunerne mere fleksibilitet.

  Læs mere