Presse

Flere nyheder

1-10 af 1494 resultater
 • Nyhed

  KL-formand: Folketinget skal skaffe råderum til tidssvarende velfærd

  Det er på tide, at der bliver lavet en bred aftale om, hvordan vi sikrer de nødvendige ressourcer til, at vi kan løfte opgaven med at udvikle vores fælles nære velfærd, lød det fra KL’s formand på Kommunalpolitisk Topmøde.

  Læs mere
 • Nyhed

  Danskerne: Lokale beslutninger skal træffes af politikere tæt på vores hverdag

  Knap 8 ud af 10 borgere i Danmark synes, det er vigtigt, at beslutninger om lokale forhold træffes af lokale politikere, viser ny Momentum-undersøgelse. Det understreger ifølge kommunalforsker en solid opbakning til det lokale folkestyre, men der er også tegn på, at borgerne skal mindes om, hvad styrkerne er ved decentrale løsninger.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stigende antal ældre kræver politiske prioriteringer

  Ekstraudgifter til pleje og behandling af det stærkt stigende antal ældre vil løbe op i 12,5 milliarder kroner frem mod 2025, hvis serviceniveauet skal være det samme som i dag. Ikke mindst den kommunale ældrepleje bliver presset, viser ny Momentum-analyse. Udfordringerne kan ikke kun klares af teknologi og effektiviseringer, og KL efterlyser derfor klare prioriteringer og plan for finansieringen. Finansminister medgiver, at det vil kræve flere penge, men vil også have effektiviseringen øget.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  KL kvitterer for fastfrysning af KMF

  Den kommunale medfinansiering fastfryses for 2019. KL er tilfredse med, at sundhedsministeren har lyttet til den kritik, som kommunerne og KL har rejst. Nu skal der findes en ny model, mener KL’s formand.

  Læs mere
 • Nyhed

  Ny læreruddannelse skal tættere på praksis

  ”Vi har brug for en uddannelse, der sikrer opbakning til en vigtig profession rigtig mange år frem – og som er tættere på praksis. Vi har ikke brug for en universitetsuddannelse.”

  Læs mere
 • Nyhed

  Regeringen, KL og Danske Regioner indgår aftale om fælles digitaliseringspagt

  Det tætte samarbejde mellem kommunerne, regionerne og staten om offentlig digitalisering skal fastholdes, men også nytænkes for at udnytte ny teknologi bedre og skabe større gennemsigtighed og sammenhæng for borgerne. Derfor har regeringen, KL og Danske Regioner indgået en digitaliseringspagt.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  KL ansætter ny direktør

  Christian Harsløf bliver ny direktør i front for KL’s satsning på digitaliseringsområdet og på sundheds- og ældreområdet. Ansættelsen betyder desuden en intern rokade i KL’s direktion.

  Læs mere
 • Nyhed

  Video: Vores velfærd er udfordret

  Vi bliver markant flere af de ældste ældre i Danmark de kommende år. Samtidig står vi over for et babyboom. Kommunernes økonomi skal følge med, hvis velfærden skal sikres i fremtiden.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Sundhedsfællesskaberne må ikke blive en ekstra myndighed

  Sundhedsfællesskaberne skal være et samarbejde mellem sygehusene, kommunerne og almen praksis. Sundhedsfællesskaberne skal ikke fyldes med sekretariater og myndighedsansvar, der tilsidesætter det demokratisk folkevalgte niveau, skriver KL's formand og næstformand i et debatindlæg på Altinget.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Sådan undgår vi, at sygehusene sander til i akutte patienter

  Bevidst prioritering og bedre rammer om det nære sundhedsvæsen kan aflaste sygehusvæsnet og nedbringe andelen af akutte patienter, skriver Jette Skive i et debatindlæg på Altinget.dk.

  Læs mere