Presse

Flere nyheder

1-10 af 1427 resultater
 • Nyhed

  Stor opbakning til KL’s forhandlere

  På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde blev KL’s centrale krav til økonomiforhandlingerne bakket op af det kommunale bagland.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Kommuner og regioner: Børn og unges mentale trivsel skal have mere fokus

  Hver fjerde unge kvinde og hver tiende unge mand mellem 16 og 24 år mistrives. Samtlige regioner og kommuner er enige om ved fælles indsats at hjælpe de mange børn og unge, der mistrives.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Velfærden skal styrkes med uddannelse og forskning

  Velfærdsuddannelserne skal have et kvalitetsløft, der sikrer, at de studerende forlader uddannelserne med de rette kompetencer. Desuden skal vi sørge for, at forskningen på områderne understøtter den kommunale virkelighed, skriver Thomas Gyldal Petersen i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Kommunernes økonomi skal matche borgernes behov

  I dag ringer det ind til forhandlingerne mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi for 2020. KL møder op med en klar forventning om, at velfærden skal have en indsprøjtning med et løft af både service- og anlægsrammen.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Velfærden har brug for et solidt fundament

  KL og regeringen har påbegyndt forhandlinger om kommunernes økonomi for 2020. Det er helt afgørende, at velfærden kommer øverst på dagsordenen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Voldsom vækst i efterspørgslen på bostøtte og botilbud

  Flere og flere voksne danskere med et handicap eller psykiske vanskeligheder bor i botilbud eller får støtte i eget hjem, hvilket har kraftigt medvirket til, at udgifterne på det specialiserede socialområde er steget med 1,8 milliarder kroner på kun fem år. Alt tyder på, at udviklingen fortsætter, og KL vil derfor have den nye regering til at forholde sig til, hvordan kommunerne overkommer de økonomiske udfordringer på området, uden at det kommer til at gå ud over andre områder.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Socialområdet har brug for penge og løsere tøjler

  Flere og flere borgere har behov for en social indsats. Desværre har et uforholdsmæssigt negativt fokus på fejl medført strammere styring af området. Det sikrer ikke mere kvalitet, men presser kommunale budgetter mere, skriver Jacob Bundsgaard og Martin Damm i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Fejlagtig kritik af jobcentrene må stoppe

  Den 6. august fremsættes i Berlingske en fejlagtig kritik af jobcentrene. Denne gang er det iværksætteren Esther Dora Rado, der slynger eder og forbandelser efter beskæftigelsesindsatsen generelt og jobcentrene i særdeleshed. Men det er tydeligt, at skribenten intet ved om det danske beskæftigelsessystem.

  Læs mere
 • Nyhed

  Ny Syntese: Tænk stort og begynd forandringerne hvor du er

  Vi bliver flere ældre, der lever længere, får teknologi, der giver nye muligheder, har klimaforandringer der ikke kan løses lokalt og borgere, der forventer bedre løsninger. Det er komplekse udfordringer, der kalder på nye løsninger. Her kan tankesættet ”Ny Syntese” bruges som inspiration til en bæredygtig velfærd. Hvordan det kan ske, kan du læse om i nyt magasin fra Væksthus for Ledelse.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Løsningen på det stigende børnetal er bedre rammer til kommunerne

  DI’s forslag om flere private daginstitutioner er ikke løsningen, når børnetallet stiger. Det er til gengæld en sammenhængende indsats, som kommunerne er garant for. Sådan skriver KL’s Thomas Gyldal i et debatindlæg.

  Læs mere