Nyhedsbrevet Råderum

Flere nyheder om råderum

1-10 af 78 resultater
 • Nyhed

  Skal du med til Kommunaløkonomisk Råderum 2019?

  Du kan stadig nå at tilmelde dig til årets råderumskonference d. 28. november. Vi har nemlig rykket tilmeldingsfristen til d. 20. november. Til gengæld kan du se frem til en dag, hvor vi sætter fokus på, hvordan man kan frigøre mere tid til kerneopgaven og skabe luft i budgettet til lokale prioriteringer.

  Læs mere
 • Nyhed

  Troværdige data og straksindsats giver effektiv og målrettet styring på det specialiserede socialområde

  Styringen af det specialiserede socialområde står højt på dagsordenen i de danske kommuner. To kommunale eksempler viser, hvordan effektiv brug af lettilgængelige data, en intensiv straksindsats og samarbejde på tværs af fagligheder har realiseret et økonomisk råderum på børne- og familieområdet i Varde Kommune og medført kortere borgerforløb samt færre borgere i længerevarende botilbud i Sønderborg Kommune.

  Læs mere
 • Nyhed

  Hvad kendetegner fremtidens økonomifunktion?

  Der er mange veje til råderum, og i jagten på råderum spiller økonomifunktionen en afgørende rolle. Læs hvordan Faaborg-Midtfyn, Rudersdal og Gladsaxe Kommune på forskellige niveauer i styringskæden har arbejdet med at udvikle fremtidens økonomifunktion.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kommunaløkonomisk Råderum 2019 giver inspiration på tværs af den kommunale sektor

  Kommunerne anvender mange greb i jagten efter mest mulig tid til kerneopgaven, høj faglig kvalitet og rum til politiske prioriteringer. På konferencen Kommunaløkonomisk Råderum 2019 kan du hente inspiration fra en række gode og praksisnære eksempler på kommuner, der er lykkedes med at skabe råderum. Derudover vil forsker Søren Obed Madsen vise, hvordan strategi omsættes til praksis i arbejdet med at skabe råderum.

  Læs mere
 • Nyhed

  Har vi i Danmark indrettet plejen af ældre fleksibelt nok?

  Svenske erfaringer og danske data viser, hvordan kommunerne kan skabe mere råderum på ældreområdet. Dette sker ved at understøtte borgerne til at blive i eget hjem længst muligt.

  Læs mere
 • Nyhed

  Nyt procesdesign skal knække kurven for visitation af børn til specialundervisning i Nyborg Kommune

  Nyborg Kommune er ved at udarbejde en strategi- og udviklingsplan for skoleområdet. Planen skal sikre, at færre elever i fremtiden bliver visiteret til specialtilbud. I denne artikel kan du læse om Nyborg Kommunes erfaringer og få tre gode råd til den gode proces fra skolechef Lars Kofoed og økonomikonsulent Henriette Schøler.

  Læs mere
 • Nyhed

  Sådan kan din kommune arbejde strategisk med indkøb og offentlig-privat samarbejde

  Fremtidens udfordringer kræver nytænkning, innovation og samarbejde. Markante stigninger i antallet af børn og ældre presser kommunernes udgifter, mens arbejdsstyrken bliver mindre. Samtidig stiger borgernes velstandsniveau, og det skaber højere forventninger til kvaliteten af den leverede service. Kombinationen udgør et krydspres mellem færre midler og større forventninger, som kommuner og virksomheder har et ansvar for at finde langsigtede svar på.

  Læs mere
 • Nyhed

  Virksomhed fik spillerum til at byde ind på indsats for langtidsledige

  Få fem skarpe indsigter fra Ikast-Brande Kommune, der siden 2016 har samarbejdet med rengøringsvirksomheden COOR om at koble rengøring sammen med jobskabelse for langtidsledige. Målrettet træning har resulteret i, at 3 ud af 4 af borgere i projektet er kommet i varigt job.

  Læs mere
 • Nyhed

  Sådan sigter Greve Kommune efter nye indkøbshorisonter

  Med en indkøbsafdeling på fire medarbejdere og en bugnende udbudsplan forekom mere konkurrence om kommunens opgaver urealistisk. Det skal kommunens nye forbrugs- og indkøbsstrategi ændre på.

  Læs mere
 • Nyhed

  Giv jeres indkøbsstrategi en overhaling, der batter i budgettet

  Ved at afdække indkøbs- og forbrugsmønstret kan kommunen arbejde mere strategisk med sit samlet indkøbsforbrug, se ind i betydelige besparelser og i sidste ende opnå mere værdifulde samarbejdsrelationer med kommunens leverandører til gavn for borgeren.

  Læs mere