Økonomi og styring Omstillings- og Udviklingsenheden

Idébank: Råderumsinitiativer i kommunernes budget 2019, 2020 og 2021

KL har gennemført kortlægninger af råderumsinitiativer i kommunernes budgetter for 2019, 2020 og 2021. Formålet med kortlægningerne er at give kommunale chefer og medarbejdere inspiration til nye tiltag, som kan bidrage til det økonomiske råderum. Idébanken giver desuden kommuner, der arbejder med de samme konkrete tiltag mulighed for at vidensdele med hinanden.

Søg blandt kommunernes råderumsinitiativer

Materialet fra kortlægningerne er samlet i databaseværktøj, hvor kommunerne kan søge blandt råderumsinitiativer fra budgetlægningen. Værktøjet giver mulighed for at søge ud fra fagområde og/eller råderumstiltag såsom digitalisering/automatisering, indkøb, samarbejde mv.

Databaseværktøjerne kan hentes nedenfor (værktøjerne er i Excel, og skal derfor hentes via PC og makroer skal aktiveres).   

  • XLSM

    Idébank - Effektiviseringer i budget 2019

  • XLSM

    Idebank - råderumsinitiativer i budget 2020.xlsm

Hvordan kan idebanken bruges?

Formålet med idébanken er, at give inspiration til nye tiltag, som kan bidrage til økonomisk råderum. Derudover giver den kommuner mulighed for at vidensdele med hinanden, såfremt der arbejdes med samme konkrete tiltag. Vi modtager gerne idéer eller businesscases fra kommunerne på tværs af serviceområder, så vi kan videreformidle til andre interesserede kommuner.