Omstilling og udvikling

Idébank: Effektiviseringer i budget 2019

KL har gennemført en kortlægning af effektiviseringstiltag i kommunernes budgetter for 2019. Formålet med kortlægningen er at give kommunale chefer og medarbejdere inspiration til nye tiltag, som kan bidrage til det økonomiske råderum. Kortlægningen giver desuden kommuner, der arbejder med de samme konkrete tiltag mulighed for at vidensdele med hinanden.

KL har gennemført en kortlægning af effektiviseringstiltag i kommunernes budgetter for 2019.

Formålet med kortlægningen er at give kommunale chefer og medarbejdere inspiration til nye tiltag, som kan bidrage til det økonomiske råderum. Kortlægningen giver desuden kommuner, der arbejder med de samme konkrete tiltag mulighed for at vidensdele med hinanden.

Materialet fra kortlægningen er samlet i et databaseværktøj, hvor kommunerne kan søge blandt alle effektiviseringstiltag ud fra fagområde og typen af effektiviseringstiltag (fx digitalisering, indkøb mv.).

Idébanken vil løbende blive opdateret, og vi modtager meget gerne gode idéer eller businesscases fra kommunerne på tværs af serviceområder, så vi kan videreformidle dem til andre interesserede kommuner.

Hvis du ligger inde med gode idéer, som du mener kan være relevante for andre kommuner, så kontakt os meget gerne på: JMP@kl.dk

Prøv idébanken her:

Kig på "gem" eller "gem som", når du henter idébanken.

  • XLSM

    Idébank - Effektiviseringer i budget 2019