Økonomi og Administration Forvaltning og ledelse

Ledertræf 2020

Her finder du alt indhold for Ledertræf 2020

Nyt årti - Nye ledelsesdagsordner - Nyt mindset?

Årets Ledertræf er det første i det nye årti – et årti som indtil videre har stået i corona-krisens tegn. KL sætter fokus på tre af de uundgåelige temaer: Digitaliseringen, som får stadig større betydning for ledelsesopgaven; Nærhedsreformen, hvor startskuddet er gået med statsministerens åbningstale; Den sunde kultur, og hvordan vi som ledere fastholder den i vores organisationer.

Adgang til Ledertræf

Herunder finder du adgang til alle oplæg, debatter, indspark og forelæsninger fra Ledertræf 2020. Passwordet har du som deltager modtaget pr. mail.

Liveoptagelserne

Velkomst

Velkomst Kommunal ledelse i et nyt årti

Vi har taget hul på et nyt årti. Vi indleder derfor Ledertræf 2020 med at se på, hvad der tegner sig for kommunal ledelse. V. Solvejg Schultz-Jacobsen, vicedirektør i KL

Samtale

Samtale Ledelse i en digital tid

Hvordan kan vi proaktivt lede i en tid, hvor digitaliseringen ændrer, hvad velfærd er, og hvor borgernes forventninger stiger i takt med nye digitale løsninger? Og hvad betyder det for direktøren, chefen og lederen – hvad er ledelsesopgaven? Thomas Terney og Solvejg Schultz-Jacobsen sætter spot på ledernes ansvar og muligheder og inviterer til dialog med deltagerne

Indspark & Debat

Indspark & Debat Nærhedsreform på vej – hvad tegner sig aktuelt, og hvilket ledelsessyn præger debatten?

Hør statsminister Mette Frederiksen, FH’s næstformand, Bente Sorgenfrey og KL’s administrerende direktør, Kristian Wendelboe, tage hul på samtalen om nærhedsreformen. Efterfølgende diskuterer et panel, hvad der bør være ledelsesperspektivet i en nærhedsreform.

Indspark

Indspark Kulturen i din organisation – hvordan sikrer du en sund kultur, hvor de gode værdier og faglige normer til stadighed fastholdes?

Få et vigtigt indblik i, at forråelse ikke kun ses hos medarbejdere og faglige ledere, når Dorthe Birkmose fortæller om, da hun som konsulent - sammen med cheferne, HR og direktøren - gjorde alt det forkerte.

Oplæg og debatter

Debat

Debat Ny viden om faglig ledelse og hvorfor det skal have fokus i hele ledelseskæden

V. Stine Hinge, leder af sekretariatet i Væksthus for Ledelse, Flemming Skaarup, direktør i Odder Kommune og Karen Mortensen, skolechef i Kolding Kommune.

Oplæg

Oplæg Din egen og dine medarbejderes mentale sundhed.

V. Janne Skakon, erhvervspsykolog og ekstern lektor ved Københavns Universitet.

Debat

Debat Corona-erfaringer og læring om tværgående ledelse og samarbejde

V. Jette Runchel, ledelsesambassadør og kommunaldirektør i Albertslund Kommune, Christian Boel, regionsdirektør i Region Nordjylland, og Thorkild Fogde, rigspolitichef

Oplæg

Oplæg ”Det kreative nej” – Hvordan bruger vi modstand, udfordringer og svære situationer som drivkraft for kreativitet og innovation?

V. Lene Tanggaard, rektor for Designskolen Kolding og professor i pædagogisk psykologi.

Miniforelæsning 1

Miniforelæsning 1 De nyeste resultater i ledelsesforskningen: Distribueret ledelse

Lotte Bøgh taler med Ulla Wiese Christensen som er skoleleder på Rungsted Skole om de nyeste resultater i ledelsesforskningen.

Miniforelæsning 2

Miniforelæsning 2 De nyeste resultater i ledelsesforskningen: Digitalisering og distanceledelse

Lotte Bøgh taler med Niels Nybye Ågesen som er kommunaldirektør i Vejle, om digitalisering og distanceledelse.

 

Miniforelæsning 3

Miniforelæsning 3 De nyeste resultater i ledelsesforskningen: Offentlig værdiledelse

Lotte Bøgh taler med Martin Østergaard Christensen som er direktør for Børn og Unge i Aarhus Kommune, om offentlig værdiledelse.

Miniforelæsning 4

Miniforelæsning 4 De nyeste resultater i ledelsesforskningen

Lotte Bøgh taler med Alfred Josefsen som er ledelsescoach og forfatter, om offentlig Lederidentitet.