Økonomi og Administration

Flere nyheder om Økonomi og administration

1-10 af 826 resultater
 • Nyhed

  Borgere får adgang til bedre overblik over egne data

  Borgere i fem kommuner har siden december 2018 via pilotprojektet ”Borgerblikket” fået adgang til bedre overblik over deres sager i kommunen. Der er nu åbnet op for, at flere kommuner kan komme på løsningen, og evalueringen viser stor tilfredshed blandt brugerne.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kresten Schultz Jørgensen: Kommunerne kan lære af private virksomheders mod til at sætte kommunikationschefen i spil

  Organiseringen af det strategiske kommunikationsarbejde er en udfordring for både virksomheder, organisationer og kommuner. Men hvorfor er det vigtigt, og hvad kan kommunerne lære af private virksomheder?

  Læs mere
 • Analyse

  Evaluering af 'Borgerblikket'

  Borgerblikket har været implementeret i 5 pilotkommuner siden december 2018, og løsningen er nu blevet evalueret.

  Læs mere
 • Nyhed

  AI: Problemløser med potentielle etiske dilemmaer

  På Kommunernes Digitaliseringstræf er der fokus på potentialerne og de etiske dilemmaer i kunstig intelligens (AI). Hør mere om erfaringerne fra arbejdet med teknologien i Horsens Kommune

  Læs mere
 • Nyhed

  Direktør Christian Harsløf, KL: Derfor er rammearkitekturen vigtig!

  Digitaliseringen har længe stået højt på den kommunale dagsorden. Indførelsen af fagspecifikke it-systemer har markant forbedret servicen i kommunerne igennem de sidste 10 år. Dog er grundlaget for effektiv dataudveksling mellem it-systemer ikke givet ved opbygningen af dem, og det kræver viden og overblik at styre digitaliseringen i den rigtige retning. Hør hvad direktør i KL, Christian Harsløf, har at sige om betydningen af den fælleskommunale rammearkitektur i videoen nedenfor.

  Læs mere
 • Nyhed

  Digitale perspektiver på den kommunale dagsorden på Digitaliseringsmessen

  KL-scenen sætter endnu engang rammen om kommunernes digitale projekter – fra Borgerblikket og AULA til gevinsterne ved den fælleskommunale rammearkitektur og velfærdsteknologi

  Læs mere
 • Nyhed

  Blockchain i den kommunale administration: Perspektiver, potentialer og erfaringer

  KL og KOMBIT har i et pilotforsøg i Høje-Taastrup Kommune afsøgt potentialer for blockchain i den kommunale administration. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 d. 6. juni sætter spot på teknologien og deler erfaringer fra projektet.

  Læs mere
 • Administrativ information

  Plads til højere kommunal anlægsramme

  Et ”hot” tema bliver anlægsrammen i sandhed også i dette års økonomiforhandlinger, hvor regeringen og KL givet vil møde op med meget forskellige udgangspunkter. Et af finansministerens klassiske argumenter handler om at undgå overophedning, men hvor godt er det argument egentlig?

  Læs mere
 • Nyhed

  Begynder, øvet eller dataspecialist i Excel? KL udbyder nu Excel-kurser med en kommunal vinkel på alle niveauer

  Kræver dit arbejde overblik over store datamængder samt strukturering og visualisering af data? Indeholder det en række excel-opgaver eller er din kendskab til programmet begrænset? KL udbyder nu kommunalt tilrettede kurser på flere niveauer.

  Læs mere
 • Nyhed

  Sammenhængende service for udsatte børn og unge styrkes med den fælleskommunale rammearkitektur

  Det nyligt afsluttede projekt "Sammenhængende Borgerforløb" viser, hvordan den fælleskommunale rammearkitektur understøtter datadeling og dermed en mere sammenhængende indsats på socialområdet

  Læs mere