Økonomi og Administration Digitalisering og Teknologi

Teknologitænketanken ”Teknologi til velfærd”

Hvordan kan teknologi og data være med til at forme fremtidens velfærd? Og hvordan sikrer vi, at det sker på en etisk og forsvarlig måde? Det er nogle af de store spørgsmål, som tænketanken debatterer.

Bedre velfærd med teknologi

Teknologitænketanken er klar med anbefalinger til, hvordan teknologi kan udvikle velfærdssamfundet.

Digitalisering og teknologi rummer enorme potentialer, og er en del af svaret på de udfordringer, som kommunerne står med og i de kommende år. Mulighederne med digitalisering skal vi udnytte, så borgerne kan få gavn af dem. Men hvordan udnytter kommunerne bedst og etisk forsvarligt de muligheder, når ældreplejen skal udvikles, og der skal findes de mest bæredygtige klimaløsninger?

Det kommer kommunernes teknologitænketank i dag med en række anbefalinger til i en helt ny rapport.

KL lancerede i 2020 Kommunernes Teknologitænketank ”Teknologi til velfærd”, som gennem det seneste halvandet år har forholdt sig til de problemstillinger og dilemmaer, som ofte opstår, når kommunerne bruger teknologi til at løse velfærdsopgaver. På den baggrund har de formuleret fem generelle anbefalinger til, hvordan kommunerne anvender teknologi uden at overskride etiske grænser, samt en række sektorspecifikke anbefalinger i forhold til blandt andet børn og folkeskole og klimaindsatsen.

Læs tænketankens anbefalinger i nedenstående rapport: 

  • PDF

    Tænketanken - Bedre velfærd med teknologi.pdf

Læs mere om tænketanken på KL og KOMBITs vidensportal. 

Webinar om teknologianvendelse i velfærden

Den 28. marts afholdte KL et webinar hvor anbefalingerne blev præsenteret og ”overleveret” til KL. På webinaret præsenterede Jonas Christoffersen, Advokat, dr. Jur. Dorte Stigaard, Innovationsdirektør, AAU og Birgitte Kofod Olsen Dataethics.eu tænketankens anbefalinger til kommunerne i forhold til udvikling af velfærden med teknologi.

Se eller gense optagelsen af webinaret her: 

×

Log ind