Kurser, netværk, temadage og konferencer Kurser og uddannelse

Kursus & workshop: Journalisering, KLE og ESDH

Få en introduktion til forvaltningsretlige principper og regler og få et grundlæggende kendskab til KLE (KL Emnesystematik).

KL's kursus & workshop i journalisering, KLE og ESDH

Hvilke regler og pligter er kommunerne underlagt i forbindelse med journalisering? Hvordan er KLE bygget op? Hvad er KLE’s handlingsfacetter og hvordan bruges de? Hvordan sikrer man god dokumenthåndtering?

Med dette kombinerede heldagskursus og workshop får du en introduktion til de forvaltningsretlige regler og principper, som danner rammen for kommunal sagsbehandling og den administrative proces i kommunerne. Du får også et grundlæggende kendskab til KLE (KL Emnesystematik) og enkeltsagsprincippet som redskaber til journalisering og bevaring og kassation af sager. Herudover får du mulighed for at diskutere og arbejde med, hvordan man sikrer god og sikker dokumenthåndtering i kommunen.

Formen på kurset vil være oplæg og hands-on øvelser med inddragelse af kursusdeltagernes egne erfaringer og udfordringer i relation til journalisering og dokumenthåndtering. Workshoppen bygger videre på dette og konkretiserer problemstillingerne og forsøger at komme tættere på nogle løsninger.

Program for dagen
Hent programmet her: Kursus & workshop: Journalisering, KLE og ESDH
Bemærk
: Vi tager forbehold for at der kan forekomme omrokering af de enkelte punkter internt i programmet. Indholdet i programpunkterne forbliver dog uændret.

Tid og sted

Den 6. december 2021
kl. 9.30-15.00
KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S

Målgruppe
Kommunalt ansatte, der arbejder med journalisering og ESDH, og som ønsker en introduktion til god forvaltningsskik og de regler, der regulerer kommunernes journalisering. Kurset henvender sig også til dem, som har behov for en genopfriskning af principperne i KLE, herunder bevaring og kassation. Det kan eksempelvis være sagsbehandlere, ESDH-superbrugere og ESDH-ansvarlige.

Pris
1.975,- ex. moms pr. deltager.

Tilmelding
Tilmelding senest 01.12.2021. Tilmeldingen er bindende, men du er velkommen til at sende en kollega i dit sted, hvis du selv bliver forhindret. Der er 25 pladser efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig her: https://tilmeld.kl.dk/kursus-i-journalisering-kle-og-esdh

Spørgsmål
Alle spørgsmål henvendes til arrangementsinfo@kl.dk

Undervisere
Den primære underviser er Joachim Eriksson (KL), mens workshoppen ledes af Steffen Boye Uhrenholdt (Faaborg-Midtfyn Kommune).

Joachim Eriksson
Joachim er informationsarkitekt i KL, hvor han i flere år arbejdet i KLE-redaktionen, hvor han arbejder med udvikling og vedligehold af KLE og rådgiver kommunerne om dette. Herudover varetager han KL’s journaliseringsnetværk.

Steffen Boye Uhrenholdt
Steffen er ESDH-konsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor han bl.a. arbejder med dokumenthåndtering, arkivering og valg. Som en del af dette udvikler og implementerer han it-løsninger i kommunen og har et indgående kendskab til den kommunale virksomhedsstruktur. Steffen er en stærk formidler og har fx stået i spidsen for kommunens e-læringsprogram omkring KLE.

Arrangement

Kurser Kursus & workshop: Journalisering, KLE og ESDH