Kurser, netværk, temadage og konferencer Konferencer

Digitale Kommuner 2020

Digitale Kommuner 2020 – en sammenslutning mellem Digitaliseringsmessen og Digitaliseringstræffet – blev afholdt som et virtuelt arrangement d. 2. december 2020. Nu kan du som deltager gense de mange oplæg og sessioner fra dagen på her.

Danmark har en førerposition i offentlig digitalisering, men hvad kræver det at fastholde den? Hvordan kan kommunerne med ny teknologi være med til at løse de aktuelle klimaudfordringer, og hvordan sikrer vi, at alle er med, når samfundet løbende bliver mere og mere digitalt?

Med KL’s virtuelle konference ”Digitale Kommuner 2020” dykkede vi ned i ovenstående spørgsmål, og med både interessante og toneangivende keynotes samt dybdegående sessioner, var der lagt op til en spændende dag, hvor vi både skulle beskæftige os med den overordnede retning og blive konkrete om anvendelsen af ny teknologi.

Dagens oplæg

Dagen begyndte med en åbningstale v. Thomas Kastrup-Larsen, Formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg. Herefter kunne vi høre en videohilsen fra Connie Hedegaard, der skarpt lagde fundamentet for en dialog om klima i en digitaliseringsdagsorden mellem Lars Frelle-Petersen, Departementschef i Klima-, energi- og forsyningsministeriet og Christian Harsløf, direktør i KL.

Gense oplæggene her.

Efterfølgende kunne man opleve et oplæg v. Anders Krag Isling, Managing Partner i Gartner, der gav sit bud på, hvordan fremtidens digitale organisation ser ud, og hvilke grundlæggende omstændigheder og præmisser, man må tænke ind i måden, hvorpå man organiserer sig.

Gense oplægget her.

Med det gik vi videre til at høre et oplæg v. filosoffen Anders Fogh Jensen, der med sine betragtninger tog et mere filosofisk udgangspunkt for diskussionen om, hvad det digitale samfund betyder for os som borgere og mennesker.

Gense oplægget her.

Fra et højt abstraktionsniveau til en meget konkret og aktuel problemstilling, fortsatte dagen med en debat om ikke-digitale borgere i en digital offentlig sektor. Til at diskutere emnet fra forskellige perspektiver deltog Signe Caspersen, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, Louise Kambjerre Scheel, Jurist/seniorkonsulent i Ældre Sagen og Pia Færch, kontorchef i Center for Digitalisering og Teknologi, KL.

Gense oplægget her.

Efter en kort pause startede dagens sessioner. Her havde man mulighed for at vælge mellem fem forskellige oplæg, der hver især belyste og diskuterede dagens temaer. Da man måtte vælge nogle fra og til på selve dagen, så er der nu rig mulighed for at opleve en session, man ikke i forvejen har set.

 1. Tag et tjek på jeres digitale omstillingsevne Caroline Hegelund, leder af KL’s Innovation- og teknologienhed, Maria Fuglsang-Frederiksen, chefkonsulent, og Signe Bjerregaard, områdechef i Rudersdal Kommune. Gense oplægget her.
 2. Når bøvl bliver grundlaget for en digital modenhedsproces Haderslev Kommune. Gense oplægget her.
 3. Automatiseret sagsbehandling, Big Data og kunstigintelligens: Hvordan agerer vi som kommunale myndigheder? Ulrik B. U. Røhl, Chefkonsulent/ Ph.d.-stipendiat, KOMBIT. Gense oplægget her.
 4. Ledelse af digital innovation Jan Struwe Poulsen, vicekontorchef i KL’s Center for Digitalisering og Teknologi og Dorthe Storm Meier, konsulent i Offentlige Ansattes Organisation (OAO). Gense oplægget her.
 5. Digital inklusion i et digitaliseret samfund Anne-Sofie Thomsen, specialkonsulent i KL. Kommer snarest muligt.

Efter sessioner fulgte tre oplæg om ledelse og digitalisering. Gense dem alle her.

Ledelse i store IT-projekter v/ Poul Ditlev Christiansen, markedsdirektør i KOMBIT.

Gense oplægget her.

Ledelse af digitalisering i et narrativt perspektiv v/ Sidsel Arnfred, ejer af konsulentfirmaet Narrativ Konsulent

Gense oplægget her.

Ledelse i en digital tid v/ Caroline Hegelund, leder af KL’s Innovation- og teknologienhed

Gense oplægget her.

 

Præsentationsmateriale

 • PDF

  Automatiseret sagsbehandling, Big Data og kunstig intelligens. Hvordan agerer vi som kommunale myndigheder. V. Ulrik B. U. Røhl, KOMBIT.pdf

 • PDF

  Borgere i det digitale samfund. V. Anders Fogh Jensen, Filosof.pdf

 • PDF

  Digital inklusion i det digitaliserede samfund. V. Anne-Sofie Thomsen, KL.pdf

 • PDF

  Ledelse af digital innovation. V. Jan Struwe Poulsen, KL og Dorthe Storm Meier, OAO.pdf

 • PDF

  Ledelse af digitalisering i et narrativt perspektiv. V. Sidsel Arnfred, Narrativ Konsulent.pdf

 • PDF

  Ledelse i en digital tid. V. Caroline Hegelund, KL.pdf

 • PDF

  Ledelse og inddragelse i store it-projekter. V. Poul Ditlev Christiansen, KOMBIT.pdf

 • PDF

  Når bøvl bliver grundlaget for en digital modenhedsproces. V. Annja Jensen, Lisbeth Nissen og Anne-Mette Michelsen, Haderslev Kommune.pdf

 • PDF

  Tag et tjek på jeres digitale omstillingsevne. V. Caroline Hegelund, KL og Maria Fuglsang Frederiksen & Signe Bjerregaard, Rudersdal Kommune.pdf

 • PDF

  The Composable Busines. Uforudsigelighed som præmis for fremtidens digitale organisation. V. Anders Krag Isling, Gartner.pdf