Kurser, netværk, temadage og konferencer

Konferencer

KL's center for Digitalisering og Teknologi afholder hvert år en række konferencer.

Kommende konferencer

Kommunernes Digitaliseringstræf 2020

Digitaliseringstræf 2020 er flyttet til den 22. september 2020 på OCC i Odense, dagen før Digitaliseringsmessen. Vi sørger for at tilrettelægge arrangementerne på en måde, så de indholdsmæssigt komplimenterer hinanden rigtig godt, og du får rabat, hvis du deltager i begge arrangementer.

Danmark er førende inden for offentlig digitalisering, men hvad kræver det at fastholde denne førerposition? Hvordan kan kommunerne anvende teknologi til at løse de aktuelle klimaudfordringer og udfordringer på velfærdsområderne?

Hvordan prioriterer vi? Hvilken retning skal vi gå i? Hvordan bliver vi bedre til at videndele og lære af hinandens erfaringer? Og hvordan sikrer vi den rette brobygning mellem digitalisering og fagområderne således, at vi fastholder fokus på kerneopgaven og på en måde, så det giver mening for medarbejderne og værdi for borgerne?

Kommunernes teknologiradar sætter rammen om træffet
KL har sammen med kommunerne og Deloitte Digital udviklet Kommunernes Teknologiradar - et redskab som skal identificere og give et overblik over, hvor modne og relevante forskellige nye teknologier er, set i forhold til at udvikle kerneopgaven inden for en række velfærdsområder.

Digitaliseringstræffet tager afsæt i Kommunernes Teknologiradar, og du vil blive inspireret til, hvordan din kommune kan få teknologierne i spil på den rigtige måde på fagområderne. Tilmeld dig træffet allerede nu, du skal først vælge de enkelte sessioner nogle få uger inden træffet. 

Tid og sted

Torsdag den 22. september 2020 kl. 10.00 - 16.00 på OCC, Ørbækvej 350, 5220 Odense

Pris

Prisen for at deltage på Kommunernes Digitaliseringstræf 2020 er 2.475,- og prisen for at deltage på Digitaliseringsmessen er 900,-. Hvis du deltager i begge arrangementer, er den samlede pris 2.975

Tilmelding

Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet og tilmeldingen er bindende. Tilmeldingsfrist 16. marts 2020.

Målgruppe

Målgruppen er chefer og ledere fra kommunens fagområder – alt fra kommunaldirektøren, fagchefen i administrationen til lederen af et dagtilbud eller folkeskolen, samt digitaliseringskonsulenter og it-projektledere.

Spørgsmål

Praktiske spørgsmål om tilmelding m.v. kan rettes til chefsekretær Anja Lønbo på alb@kl.dk / tlf.: 33 70 34 97. Øvrige spørgsmål kan rettes til vicekontorchef Jan Struwe Poulsen på jtp@kl.dk / tlf.: 33 70 32 34.

Læs mere om træffet og tilmeld dig her:

Arrangement

Digitaliseringstræf 2020

Danmark er førende inden for offentlig digitalisering, men hvad kræver det at fastholde denne førerposition? Hvordan kan teknologi være med til at løse de aktuelle udfordringer?

Som It-leverandører eller konsulenthus har I mulighed for at booke en stand på træffet.
Læs mere og book en stand her. 

Borgerservicekonferencen 2020

Borgerserviceopgaven har skiftet karakter. Fra at være den åbne dør ind til kommunen og den offentlige sektor, skæres der i stigende omfang på åbningstiden. Borgerne bruger selvbetjeningsløsninger og bestiller tid. Det offentlige sender digital post, og vores NemID er på det nærmeste blevet vores nøgle til det meste af vores tilværelse.

Men hvordan bliver vores data behandlet? Kan vi bevare tilliden til, at vores oplysninger bliver behandlet korrekt? Og hvorfor er det, at de arbejdsgange, som digitaliseringen har overflødiggjort, er blevet erstattet af nye? Og hvad med de 9% af borgerne, som på ingen måde er digitale? Hvem skal være der for dem?

De lukkede døre stiller krav til, at borgerne kan navigere på tværs af det offentlige – en problemstilling som især blev debatteret, da vi tog de første spadestik til Udbetaling Danmark. 10 år er gået, og Sekretariatschef, Rasmus Edelberg, har været med på hele rejsen. Rasmus giver sit bud på, hvad fremtiden bringer.

Som sædvanlig er der gode folk fra nær og fjern, som I kan møde på de 6 sessioner. Her er der mulighed for at komme helt tæt på den kommunale hverdag.

Årets program 

Konferencen byder på oplæg om tillid, etik og data i den offentlige forvaltning, digital forvaltning, Udbetaling Danmark – status 10 år efter og pseudoarbejde.

Sessioner på konferencen:

I løbet af dagen faciliterer COK sammen med KL og fire forskellige kommuner seks sessioner af to omgange for deltagerne. Se emnerne for sessionerne nedenfor eller læs en detaljeret beskrivelse i programmet her.

Session 1: Debat-session: Dilemmaer og udfordringer i borgerservice.

Session 2: Få gladere borgere og færre klager med Bedre Borgerdialog.

Session 3: Mere enkle hjemmesider – hvorfor er det så svært?

Session 4: Digitalisering af kørekort området.

Session 5: Status på samarbejdet med SKAT om inddrivelse af kommunernes restancer.

Session 6: 4-dages arbejdsuge i Odsherred Kommune – de første erfaringer.

Se det fulde program her

Tid og sted

Borgerservicekonferencen afholdes torsdag d. 26. oktober 2020 fra kl. 9.00-16.00

Konferencen afholdes på:

Nyborg Strand Østersøvej 2 5800 Nyborg

Pris

2.500 kr. ekskl. moms pr. deltager. Ved mere end tre deltagere fra samme kommune gives der 500 kr. i rabat pr. ekstra deltager.

Tilmelding

Konference

Konference Borgerservicekonferencen 2020

Tilmeld dig Borgerservicekonferencen via COKs hjemmeside

Digitalisering handler om mennesker 2020

HR og digitalisering hænger uløseligt sammen, og et frisk bud lyder, at digitalisering er 90% mennesker og 10% IT. Med de digitale løsninger følger også nye arbejdsgange og måder at organisere os på, nye kompetencer og fagligheder og nye måder at kommunikere og samarbejde med borgere, virksomheder og andre offentlige organisationer. Det handler kort sagt (mest) om mennesker.

Læs hele programmet her:

  • PDF

    Digitalisering handler om mennesker

Praktisk information

  • Målgruppe: HR-/personalechefer og –konsulenter samt digitaliseringschefer og –konsulenter m.fl.
  • Pris: 2175,- + moms.
  • Tid og sted: Mandag den 23. november 2020 kl. 9.00 - 16.00 i Torvehallerne, Vejle

Spørgsmål

Praktiske spørgsmål om tilmelding m.v. kan rettes til chefsekretær Anja Lønbo på alb@kl.dk eller tlf. 33 70 34 97. Øvrige spørgsmål kan rettes til vicekontorchef Jan Struwe Poulsen på jtp@kl.dk.

Arrangement

Konferencer og messer Digitalisering handler om mennesker

Vi sætter fokus på, hvordan vi kan blive bedre til at kommunikere om digitalisering, og hvordan HR-funktionen kan være på forkant i den digitale kommune/region.