Digitalisering og Teknologi

Flere nyheder om Digitalisering og Teknologi

1-10 af 402 resultater
 • Nyhed

  Brugerstyring på sundhedsområdet vil fremover være baseret på en føderationsløsning

  Kommunernes It-Arkitekturråd afholdt den 16. december 2019 et ekstraordinært møde om et forslag fra Sundhedsdatastyrelsens vedrørende ’Målbillede for sammenhængende brugerstyring på sundhedsområdet’.

  Læs mere
 • Case

  Roskilde Kommune er koblet på Borgerblikket: Vi vil gøre borgerne mere selvhjulpne

  Roskilde Kommune er del af anden udrulningsrunde af løsningen Borgerblikket. Med Borgerblikket kan kommunen give borgerne et overblik over deres egne sager og ydelser på borger.dk. I Roskilde Kommune håber de, at det på længere sigt kan understøtte, at borgerne handler selv.

  Læs mere
 • Nyhed

  Den dataunderstøttede økonomifunktion kobler velfærdsområder og økonomi tættere sammen

  Dataunderstøttet økonomistyring skal være nemt at afkode for de driftsansvarlige i kommunen. I Rudersdal Kommune har deres styrings- og analyseenhed optimeret økonomistyringsprocessen sammen med velfærdsområderne og dermed gjort resultaterne mere brugbare. Funktionsleder Vibe Musaeus fortæller om kommunens erfaringer på Kommunernes Digitaliseringstræf 2020.

  Læs mere
 • Nyhed

  Todages kursus om arkitekturmodellering med ArchiMate®

  KL udbyder i samarbejde med Strand & Donslund et kursus i arkitekturmodellering med Archimate®.

  Læs mere
 • Nyhed

  Nyt forårshold: Kommunernes it-projektlederuddannelse er tilbage 21. april 2020

  Er du it-projektleder? Savner du konkrete redskaber til at styre projekter bedre? KL og KIT@ udbyder Kommunernes it-projektlederuddannelse med it-professor Jan Pries-Heje fra Roskilde Universitet som gennemgående underviser

  Læs mere
 • Nyhed

  Kend dine brugere - Bedre kommune med servicedesign

  Vær med, når vi sætter brugerinddragelse og servicedesign på dagsordenen. Her kan du høre, hvordan andre kommuner og organisationer forbedrer og udvikler deres forretning med udgangspunkt i viden om borgere og brugere. På konferencen den 2. marts 2020 byder vi på oplæg af direktører, medarbejdere og eksterne designkonsulenter. Der vil være konkrete kommunale cases og faglige inspirationsoplæg.

  Læs mere
 • Nyhed

  Hvad er data- og analysekonsulentens rolle og udfordringer med dataanalyse og Business Intelligence?

  Der var rig dialog og god inspiration ved KL’s netværk om dataanalyse og Business Intelligence, hvor kollegaer på tværs af landet, udvekslede erfaringer og gode råd til arbejdet med data i kommunerne.

  Læs mere
 • Nyhed

  Arbejder du med data har du allerede et nyttigt værktøj tilgængeligt med Excel

  Du skaber ikke nødvendigvis merværdi ved at implementere en masse nye, smarte programmer, men i stedet blive bedre til at udnytte det fulde potentiale af de programmer, du allerede arbejder i. Excel er en gammel kending, men har du styr på alle funktioner og muligheder?

  Læs mere
 • Nyhed

  Arrangementer om digitalisering og teknologi: Hvad kan KL gøre for dig?

  KL’s Center for Digitalisering og Teknologi udvikler løbende kurser, uddannelser, netværk og konferencer om digitalisering og teknologi. Det gælder både eksisterende arrangementer, som tilpasses og bygges videre på, og nye arrangementer, som ofte udspringer fra ideer og ønsker hos dig som deltager.

  Læs mere
 • Nyhed

  Servicedesign som digital kompetence

  Lotte Moll Niemann fra Silkeborg Kommune bruger Det fælleskommunale servicedesignværktøj, når hun underviser i digitalisering og innovation. Her deler Lotte sine erfaringer med værktøjet.

  Læs mere