Digitalisering og Teknologi Digitaliseringsstrategier

Digitaliseringspartnerskabets anbefalinger til regeringen (2021)

Regeringen nedsatte i marts 2021 et digitaliseringspartnerskab for Danmarks digitale fremtid bestående af topledere og eksperter fra dansk erhvervsliv, forskningsverden, civilsamfund og parter på arbejdsmarkedet – inkl. KL. Partnerskabet drøftede og kom med anbefalinger til, hvordan Danmark skal udnytte digitaliseringens muligheder i fremtiden.

Læs anbefalingerne her:

  • PDF

    Visioner og anbefalinger til Danmark som et digitalt foregangsland.pdf

Regeringens digitaliseringspartnerskab præsenterede 1.oktober 2021 i alt 46 anbefalinger til, hvordan Danmark og danske virksomheder kan udnytte digitaliseringen. KL’s formand Jacob Bundsgaard har repræsenteret kommunerne i partnerskabet.

Partnerskabets anbefalinger spænder fra anbefalinger til hurtigere og bredere udrulning af bredbånd og 5G til styrket brug af digitale løsninger i behandlings- og socialpsykiatrien. Samlet set sætter anbefalingerne en tyk streg under behovet for at satse massivt i digitalisering for at udnytte de mange muligheder.

Link til KL pressemeddelelser

KLs pressemeddelelse om at deltage i arbejdet (marts 2021)

KLs pressemeddelelse om resultatet af arbejdet (oktober 2021)

Indspil til digitaliseringsstrategier 

Anbefalingerne fungerede som indspil til regeringens kommende nationale digitaliseringsstrategi for hele Danmark samt en ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi fra 2022 (læs mere om fællesoffentlige digitaliseringsstrategier her).

Yderligere info om regeringens digitaliseringspartnerskab findes her.

×

Log ind