Den fælleskommunale rammearkitektur

Flere nyheder om Rammearkitekturen

1-10 af 136 resultater
 • Nyhed

  Brugerstyring på sundhedsområdet vil fremover være baseret på en føderationsløsning

  Kommunernes It-Arkitekturråd afholdt den 16. december 2019 et ekstraordinært møde om et forslag fra Sundhedsdatastyrelsens vedrørende ’Målbillede for sammenhængende brugerstyring på sundhedsområdet’.

  Læs mere
 • Nyhed

  It-Arkitekturrådet mødes igen den 28. november 2019

  På 31. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd drøfter rådet bl.a. de arkitekturfaglige bidrag til FLIS’ arbejde med projektet Synlige Kommunale Sundheds- og Ældredata og en række andre projekter med afsæt i synergi og læring på velfærdsområdet. Læs dagsorden og find materialer til mødet her.

  Læs mere
 • Nyhed

  Rammearkitekturen kan gøre den kommunale digitalisering usynlig

  Den fælleskommunale rammearkitektur er godt på vej til at gøre digitaliseringen lige så vellykket, effektiv og selvfølgelig som vand i hanen og strøm i kontakten. Det mener Ina Corydon, der er digitaliseringschef i socialforvaltningen i Københavns Kommune. Hun giver her sine 6 pejlinger på god kommunal digitalisering med rammearkitekturen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Uddeling af midler fra rammearkitekturpuljen 2020

  Læs mere
 • Nyhed

  Kommunernes It-Arkitekturråd drøftede ny sikkerhedsstandard (NSIS), gateway til sundhedsdata og sagsbegrebet

  Kommunernes It-Arkitekturråd mødtes den 27. august til vigtige drøftelser om bl.a. deling af sundheds- og ældredata og et fælles sagsbegreb på tværs af it-systemer og fagområder. Hent hele referatet i artiklen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Udveksling af sundhedsdata og digitale identiteter er på dagsordenen på det 30. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd

  Når Kommunernes It-Arkitekturråd mødes den 27. august, byder dagsordenen bl.a. på en ny national standard for digitale identiteters sikkerhedsniveauer, samt en fællesoffentlig snitflade til udveksling af sundhedsdata fra fagsystemer. Se hele dagsordenen nederst på siden og få det fulde overblik.

  Læs mere
 • Nyhed

  Luk op for KLs kommende arrangementer om digitalisering og teknologi

  Siger du og din afdeling ja til den nyeste viden om digitalisering? Så åbn det nye kursuskatalog og dyk ned i de mange muligheder om it-arkitektur, ledelse, journalisering, GDPR, arbejdsgange og databehandling i Excel. Nu kan I tilmelde Jer 13 vidensarrangementer i form af kurser, workshops, temadage og uddannelser. Alt er udviklet til Jeres behov og specifikationer.

  Læs mere
 • Nyhed

  Byggeboom i rammearkitekturen - status på programmet "Sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen"

  Programmet “Sammenhæng og genbrug i rammearkitekturen" har haft et veritabelt byggeboom det seneste år. Mange nye såkaldte byggeblokke til den fælleskommunale rammearkitektur er nu beskrevet og godkendt. Det høje aktivitetsniveau i programmet bliver fastholdt, med endnu flere produkter og vejledninger er på vej, lige som programmet byder på masser af aktivitet i arkitekturnetværket og udbyder relevante kurser og konferencer i den næste halvårsperiode.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL-direktør: "Digitalisering bringer fantastiske potentialer, men også dilemmaer. Dem skal vi diskutere på Kommunernes Digitaliseringstræf"

  Med afsæt i KLs nye strategi "På forkant med fremtidens velfærd" deler Christian Harsløf, direktør i KL, sine tanker om de udfordringer, som kommunerne står overfor og hvordan digitalisering er en del af løsningen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Direktør Christian Harsløf, KL: Derfor er rammearkitekturen vigtig!

  Digitaliseringen har længe stået højt på den kommunale dagsorden. Indførelsen af fagspecifikke it-systemer har markant forbedret servicen i kommunerne igennem de sidste 10 år. Dog er grundlaget for effektiv dataudveksling mellem it-systemer ikke givet ved opbygningen af dem, og det kræver viden og overblik at styre digitaliseringen i den rigtige retning. Hør hvad direktør i KL, Christian Harsløf, har at sige om betydningen af den fælleskommunale rammearkitektur i videoen nedenfor.

  Læs mere