Den fælleskommunale rammearkitektur

Flere nyheder om Rammearkitekturen

1-10 af 140 resultater
 • Nyhed

  Kommunernes It-Arkitekturråd drøftede ny sikkerhedsstandard (NSIS), gateway til sundhedsdata og sagsbegrebet

  Kommunernes It-Arkitekturråd mødtes den 27. august til vigtige drøftelser om bl.a. deling af sundheds- og ældredata og et fælles sagsbegreb på tværs af it-systemer og fagområder. Hent hele referatet i artiklen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Udveksling af sundhedsdata og digitale identiteter er på dagsordenen på det 30. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd

  Når Kommunernes It-Arkitekturråd mødes den 27. august, byder dagsordenen bl.a. på en ny national standard for digitale identiteters sikkerhedsniveauer, samt en fællesoffentlig snitflade til udveksling af sundhedsdata fra fagsystemer. Se hele dagsordenen nederst på siden og få det fulde overblik.

  Læs mere
 • Nyhed

  Luk op for KLs kommende arrangementer om digitalisering og teknologi

  Siger du og din afdeling ja til den nyeste viden om digitalisering? Så åbn det nye kursuskatalog og dyk ned i de mange muligheder om it-arkitektur, ledelse, journalisering, GDPR, arbejdsgange og databehandling i Excel. Nu kan I tilmelde Jer 13 vidensarrangementer i form af kurser, workshops, temadage og uddannelser. Alt er udviklet til Jeres behov og specifikationer.

  Læs mere
 • Nyhed

  Byggeboom i rammearkitekturen - status på programmet "Sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen"

  Programmet “Sammenhæng og genbrug i rammearkitekturen" har haft et veritabelt byggeboom det seneste år. Mange nye såkaldte byggeblokke til den fælleskommunale rammearkitektur er nu beskrevet og godkendt. Det høje aktivitetsniveau i programmet bliver fastholdt, med endnu flere produkter og vejledninger er på vej, lige som programmet byder på masser af aktivitet i arkitekturnetværket og udbyder relevante kurser og konferencer i den næste halvårsperiode.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL-direktør: "Digitalisering bringer fantastiske potentialer, men også dilemmaer. Dem skal vi diskutere på Kommunernes Digitaliseringstræf"

  Med afsæt i KLs nye strategi "På forkant med fremtidens velfærd" deler Christian Harsløf, direktør i KL, sine tanker om de udfordringer, som kommunerne står overfor og hvordan digitalisering er en del af løsningen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Direktør Christian Harsløf, KL: Derfor er rammearkitekturen vigtig!

  Digitaliseringen har længe stået højt på den kommunale dagsorden. Indførelsen af fagspecifikke it-systemer har markant forbedret servicen i kommunerne igennem de sidste 10 år. Dog er grundlaget for effektiv dataudveksling mellem it-systemer ikke givet ved opbygningen af dem, og det kræver viden og overblik at styre digitaliseringen i den rigtige retning. Hør hvad direktør i KL, Christian Harsløf, har at sige om betydningen af den fælleskommunale rammearkitektur i videoen nedenfor.

  Læs mere
 • Nyhed

  Blockchain i den kommunale administration: Perspektiver, potentialer og erfaringer

  KL og KOMBIT har i et pilotforsøg i Høje-Taastrup Kommune afsøgt potentialer for blockchain i den kommunale administration.

  Læs mere
 • Nyhed

  Sammenhængende service for udsatte børn og unge styrkes med den fælleskommunale rammearkitektur

  Det nyligt afsluttede projekt "Sammenhængende Borgerforløb" viser, hvordan den fælleskommunale rammearkitektur understøtter datadeling og dermed en mere sammenhængende indsats på socialområdet

  Læs mere
 • Nyhed

  I fremtiden bliver det lettere at udskifte kommunale IT-systemer der anvender GeoData

  Kommunernes It-Arkitekturråd har optaget FKG-datamodellen i den fælleskommunale rammearkitektur. Det betyder på sigt, at kommunerne kan udskifte fagområdets IT-systemer så let som at bytte en rød byggeklods ud med en blå. Og byggeklodserne behøver endda ikke at være fra samme leverandør.

  Læs mere
 • Nyhed

  Digitalisering med god vind i sejlene

  Ny strategisk retning for KLs arkitekturarbejde, styrkede samarbejder på sundhedsområdet og sammenhængende borgerforløb for udsatte børn og unge prægede drøftelserne på It-Arkitekturrådets seneste møde.

  Læs mere