Databeskyttelse og informationssikkerhed

Flere nyheder om databeskyttelse

Læs seneste nyheder om KL's arbejde med databeskyttelse og informationssikkerhed

1-10 af 32 resultater
 • Nyhed

  KL's høringssvar til Datatilsynets vilkår for videregivelse af personoplysninger behandlet med henblik på bl.a. statistik

  KL har afgivet høringssvar til udkast til generelle vilkår for videregivelse af personoplysninger omfattet af databeskyttelseslovens § 10, stk. 1 og 2.

  Læs mere
 • Nyhed

  Konsekvenser af Brexit for opbevaring af persondata

  Et eventuelt hårdt Brexit betyder, at Storbritannien, inkl. Nordirland, ikke længere kan betragtes som et sikkert land at opbevare persondata i. I denne situation skal kommunerne træffe særlige foranstaltninger.

  Læs mere
 • Inspiration

  Organisering af øget sikkerhed

  På denne side finder du en række skabeloner, drejebøger og andre materialer, som kan hjælpe dig i arbejdet med at øge sikkerheden.

  Læs mere
 • Nyhed

  Gratis læringsmateriale om informationssikkerhed

  Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner har udarbejdet en gratis sikkerhedspakke, som kan understøtte en god sikkerhedskultur på skolerne. Pakken er med til at uddanne lærere og andre medarbejdere i informationssikkerhed og håndtering af skolers fortrolige informationer med konkrete råd om god sikkerhedsadfærd.

  Læs mere
 • Nyhed

  Nyt materiale om kompetencer i informationssikkerhed

  Materialet indeholder blandt andet videoer, dilemmakort og tips til at blive stærkere i informationssikkerhed, der alle kan bruges til at starte en debat om informationssikkerhed i kommunerne.

  Læs mere
 • Nyhed

  En rejsefortælling om krav og opfølgning på sikkerhed

  Nyt præsentationsmateriale skal udbrede kendskabet til sikkerhedskrav i it-kontrakter til interessenter, der er part i kontraktstyringsprocessen.

  Læs mere
 • Nyhed

  Ny digital værktøjskasse til kommunens medarbejdere

  Øget digitalisering stiller nye krav til kommunernes medarbejdere. Derfor får de nu en værktøjskasse med bl.a. film, plakater og quiz om informationssikkerhed.

  Læs mere
 • Nyhed

  Beredskabsplanen - din bedste ven i en krisesituation

  Hvorvidt en krise afvikles roligt og med små tab eller udvikler sig og medfører dårlig omtale, store økonomiske omkostninger eller fyringer afhænger i høj grad af den enkelte organisations evne til at håndtere nødsituationer.

  Læs mere
 • Nyhed

  Standardfortegnelserne er blevet finpudset

  Standardfortegnelserne er blevet tilpasset som følge af tilbagemeldinger fra kommunerne, samt den nyeste status på felterne vedrørende kategorier af personoplysninger, sikkerhedsforanstaltninger og slettefrister.

  Læs mere
 • Nyhed

  Standardfortegnelserne finpudses

  I april 2018 udsendte KL standardfortegnelser til alle kommuner. Standardfortegnelserne kan kommunerne bruge til at opfylde det nye krav i databeskyttelsesforordningen om at føre fortegnelser over alle behandlinger af persondata. Standardfortegnelserne får nu en sidste finpudsning.

  Læs mere