Digitalisering og Teknologi

Arbejdsgange, forretningsviden og informationshåndtering

Kommunale myndigheder håndterer informationer på mange niveauer. Fra informationer på hjemmesider til dokumentation og oplysninger i it-systemer.

Effektiv håndtering af de mange typer af information stiller krav til den administrative tilrettelæggelse. Siderne her over fokuserer på administrativ informationshåndtering og redskaber hertil.

Læs bl.a. mere om KL Forretningsviden og hvordan KL moderniserer blanketsamlingen for fortsat at sikre relevans af de administrative produkter, som KL udvikler og vedligeholder på vegne af samtlige 98 kommuner, og samtidigt at tilbyde kommunerne hjælp til at administrere på højt niveau.

KL Emnesystematik (KLE) er en retskildebaseret kommunal taksonomi, der kan hjælpe kommunerne til at sikre korrekt og lovmedholdelig journalisering. Journalisering er et vigtigt fundament for sikring af kommunens dokumentation og vidensdeling, hvad enten sager og dokumenter opbevares på digital form (i ESDH systemer) eller på papir.

Arrangement

Kurser Kursus i journalisering og GDPR

Forvaltningsretlige regler og principper, KLE og enkeltsagsprincippet, persondatabehandling er nogle af de emner, der bliver behandlet på kurset. Næste kursus - den 13. maj.

Arrangement

Møder og netværk Netværk om journalisering

Arbejder du med kvaliteten af journaliseringen i din kommune, fx som digitaliseringskonsulent? Giver du support til dine kolleger i deres brug af KLE? Savner du at sparre med andre i samme funktion?

 KLAR Drejebogen 2.0

Omlægning af arbejdsgange er en del af hverdagen for mange kommunalt ansatte. Flere kommuner har efterspurgt et godt redskab til at foretage arbejdsgangsanalyser, som forudsætning for at sikre optimale processer. Derfor har KL nu udarbejdet en drejebog om arbejdsgangsanalyse. "KLAR Drejebogen 2.0" er en opdateret version af en tidligere KLAR Drejebog fra 2010. Du kan finde drejebogen og læse mere om den her.

 

Nyheder