Økonomi og Administration

Digitalisering og Teknologi

Læs mere om den fælleskommunale digitale handlingsplan, rammearkitektur, databeskyttelse, digitale kompetencer og digital borgerservice.

Facebook

Kommunernes brug af Facebook

Kommunerne skal være opmærksomme på de databeskyttelsesretlige regler, når de opretter kommunesider på Facebook. KL vurderer, at kommunerne inden for reglerne kan fortsætte med at have Facebook-sider. Kommunerne skal blot tage stilling til, om de vil indgå en databehandleraftale med Facebook.

Digitalisering

Kommunernes Digitaliseringstræf 2019

Den teknologiske udvikling går stærkt og giver nye muligheder. Kommunerne skal kunne udnytte de teknologiske fremskridt og markedets udviklingskraft. Opgaven er at finde ud af, hvilke digitale løsninger og teknologier vi skal satse på. Det kræver, at vi får identificeret de teknologier, der er modne og rummer et potentiale for kommunerne og får dem bredt ud til alle kommuner. Og at vi videreudvikler rammearkitekturen, som er fundamentet for den digitale transformation og for at vi kan tage nye teknologier i anvendelse.

Uddannelse

Kommunernes arbejdsgangsuddannelse

Kommunernes arbejdsgangsuddannelse er målrettet interne konsulenter, der arbejder med at gennemføre analyser og optimering af arbejdsgange og forretningsprocesser, fx i forbindelse med robotics, digitalisering og kvalitetsudvikling.

Arrangementer

Alle arrangementer

MIT KL

I FOKUS

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi og handlingsplan 2016-2020

KL har i 2016 lanceret en fælleskommunal digital handlingsplan, som skal understøtte kommunernes arbejde med digitale løsninger og teknologi. Den fælles kommunale digitale handlingsplan består af i alt 30 initiativer, som sætter retning for det fælles digitaliseringsarbejde frem mod 2020.