Gå til hovedindhold

Dataforvaltning i kommunerne

Få konkrete metoder og værktøjer til hvordan du kan bidrage til sikker forvaltning af data i en kommunal kontekst

Indhold

  Åbent for tilmelding - Dataforvaltning i kommunerne

  Hvem er kurset for

  Kurset er for dig, som er generalist eller fagspecialist uden en it-faglig baggrund. Du har som en del af dine opgaver ansvar for data fx i et fagsystem, en database eller et regneark.

  Du er eller kunne være i dialog med kolleger, der ønsker at anvende de data, som du forvalter. Dine opgaver består i at sikre indhentning af data, vedligeholde data gennem oprydning og opdatering og gøre viden om data tilgængelig i overblik og beskrivelser (metadata), så andre kan bruge data.

  Om underviseren

  Rachid El Mousti er managementkonsulent hos Implement Consulting Group, hvor han har været siden 2017. Han har arbejdet med digitalisering af den offentlige sektor siden 2002. Rachid har en bred undervisningserfaring. Udover at undervise i dataforvaltning underviser Rachid også i projektledelse og cirkulær økonomi. Tidligere har Rachid undervist i datalogi, fysik og it-sikkerhed.

  3 trin til god dataforvaltning

  God dataforvaltning er alfa og omega i et digitalt samfund. Som kommune kan man løfte sin dataforvaltning med tre trin, siger konsulent Rachid El Mousti.

  1. Fælles ansvar: "Se det som en central opgave i kommunen, at man får etableret et egentligt datamanagement-program. Her får man sat målene for sin dataforvaltning og får afdækket, hvad der kan være af økonomisk gevinst at hente, så man finder en god balance mellem investeringer i dataforvaltningen og udbyttet heraf," siger Rachid. Gevinstpotentialerne er meget store,
  2. Fælles sprog: "Sørg for at skabe et fælles sprog omkring dataforvaltningen, så alle bliver klar over, at man taler om det samme. Den enkelte dataforvaltningsopgave er ikke svær, men det er mængden af data og typer af data, det er svært at forvalte," siger Rachid.
  3. Skab overblik: "Det er vigtigt at skabe overblik, ikke kun over de enkelte data, men over alle de typer af data og deres indbyrdes forbindelse - en slags register eller metadatabeskrivelse, så at sige. Altså en normaliseret beskrivelse af kommunens data," siger Rachid. Så kan alle se, hvad kommunens dataforvaltning omfatter og på hvilken måde.

  Det får du på kurset

  1. Introduktion til dataforvaltning i kommunerne

  2. Introduktion til datakvalitet og arbejdet med at beskrive data (metadata/datadokumentation)

  3. Forståelse for data governance og introduktion til relevante rammeværk

  4. Indblik og øget forståelse for at arbejde med dataforvaltning og forretningsudvikling

  5. Kendskab til god datapraksis og fællesoffentlige værktøjer

  6. Kendskab til koblingen mellem dataforvaltning og informationssikkerhed

  7. Refleksioner over egne mål for dataforvaltning

  Tid og sted

  Tid og sted: D. 17. - 18. juni 2024 i KL-HUSET, Weidekampsgade 10, 2300 København S.
  Begge dage fra klokken 9.00 - 16.00.

  Pris: Kr. 5.975,- ekskl. moms (2 dage).

  Tilmelding

  Åbent for tilmelding - Dataforvaltning i kommunerne
  Sidst opdateret: 27. november 2023

  Kontakt

  Vicekontorchef

  Jan Struwe Poulsen

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3234

  E-mail: jtp@kl.dk