Gå til hovedindhold
Nyhed
Energi
Teknik og miljø

Regeringen sætter fokus på frisættelse af forsyningsdata med ny strategi

Regeringen afsætter knap 60 mio. kr. til at at skabe rammer og regulering for adgang til forsyningsdata. KL ser frem til at fortsætte samarbejdet med Regeringen om den vigtige dagsorden.

09. nov. 2023

Indhold

    Data om varme- og vandforbrug skal gøres tilgængelige

    Regeringen har etableret et Forsyningsdigitaliseringsprogram som en del af Danmarks digitaliseringsstrategi. Dette program er designet til at skabe ensartet og nem adgang til data fra forsyningssektoren. Målet er at understøtte en mere effektiv udnyttelse af ressourcer og infrastruktur på tværs af værdikæder og forsyningsarter​​.

    Programmet vil sikre en sammenhængende og digital forsyningssektor, primært ved at skabe rammer og regulering for, hvordan data indsamles, struktureres og gøres tilgængelige, især i el- og fjernvarmeselskaber og på tværs af forsyningssektoren. Der etableres et offentligt-privat partnerskab med forsyningssektoren og anvendere af data, som skal bidrage til udviklingen af fælles standarder og regler for forsyningsdata, understøtte frisættelse af data og identificere nye datamuligheder​​.

    KL arbejder allerede for at gøre forsyningsdata tilgængelige for kommunale bygningsejere. Vi ser derfor frem til at fortsætte arbejdet med regeringen om den vigtige dagsorden, som er til gavn for både klimaet og for økonomien i kommunerne.