28. januar 2020

Skal I vinde KL’s forebyggelsespris 2020?

Der er nu mulighed for at indstille sundhedsfremmende og forebyggende indsatser til KL’s Forebyggelsespris 2020. Der kan indstilles fra den 29. januar til den 27. marts.

Sundhedsfremme og forebyggelse er vigtigere end nogensinde før

Sidste år blev KL’s Forebyggelsespris indstiftet og uddelt for første gang, og prisen uddeles naturligvis igen i år. I 2020 har prisen fokus på sundhedsfremmende og forebyggende indsatser for børn og unge, og vi glæder os til at læse og dele viden om de mange indsatser, der leveres rundt omkring i kommunerne. Arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse er vigtigere end nogensinde før.

Vi ser ind i en udvikling, hvor flere og flere og vil få behov for behandling – langt flere end vi har kapacitet til at håndtere i sundhedsvæsenet, som det ser ud nu. Sundhedsreform eller ej, så er vi nødt til at investere i forebyggelse, og vi starter med børnene. Mange af sundhedsudfordringer, som tegner sig i horisonten, kan vi helt eller delvist afhjælpe gennem forebyggende indsats.

Ambitionen med Kommunernes Forebyggelsespris er at synliggøre de mange gode tiltag og sprede viden og inspiration om, hvordan man kan lykkes med forebyggelsen.

Praktisk

I 2020 sætter KL’s forebyggelsespris fokus på sundhedsfremmende og forebyggende indsatser målrettet børn og unge. Prisen bliver uddelt på KL's Social- og Sundhedspolitiske forum den 14. og 15. maj 2020, hvor de tre bedste indstillinger vil blive præsenteret på den store scene, inden vinderen kåres. Ligesom sidste år bliver indstillingerne til prisen samlet i et inspirationskatalog, som vil udkomme på Social- og sundhedspolitisk Forum.

Indstilling til prisen sker gennem tilmeldingsmodulet på KL’s hjemmeside, hvor I finder de skabeloner, som skal udfyldes, kriterierne for prisen samt guide til at udarbejde indstillingen. Der kan indstilles fra d. 29. januar til den 27. marts. 

I kan indstille jeres indsats, hvor I finder de relevante skabeloner, uddybning af kriterier samt en guide til at indstille.

Arrangement

KL´s Forebyggelsespris 2020

Sidste års vindere

1. pladsen gik til Svendborg Kommune med indsatsen 'Svendborg-projektet - Idrætsskoler og Aktive børn i dagtilbud', 2. pladsen gik til Aalborg Kommune med indsatsen ' Mental sundhed på ungdomsuddannelserne i Aalborg Kommune' og 3. pladsen gik til Odense Kommune med indsatsen 'Røgfrit Odense'.