Kontakt
Christina Anna Kakaroumpa
Sundhed & Ældre
Telefon: +45 3370 3103
E-mail: chak@kl.dk
Hold dig opdateret på den kommende måneds webinarer inden for Sundhed og Ældre – herunder om det nye tværkommunale ældretilsyn, videokonsultationer mellem borger og egen læge samt den nye takstvejledning for helhedspleje fra KL og BDO.
Med Ældreloven skal en større del af plejen udbydes til private leverandører, som fremover skal kunne varetage alle typer af hjælp inden for helhedsplejeforløbene.
Kommuner, der tilvejebringer det frie leverandørvalg gennem godkendelsesmodellen skal derfor beregne nye takster for de konkurrenceudsatte helhedsplejeforløb.
Til at understøtte kommunernes beregning af takster, har KL og BDO udarbejdet en vejledning, der guider igennem hvilke elementer, man skal huske at tage højde for. Vejledningen forventes at kunne udgives i uge 19.
Tilmeld dig her: Webinar om ny KL&BDO takstvejledning vedrørende helhedspleje | Arrangementet
Velfærdsteknologi er et afgørende element i at fremtidssikre ældreplejen. Skærmbesøg og digital træning kan fx give ældre borgere nye muligheder for at bestemme over eget liv og blive mere selvhjulpen i hverdagen.
På dette webinar præsenterer vi Kommunernes Skaleringssamarbejde om skærmbesøg og digital træning - et nyt initiativ i KL, hvor kommuner kan få økonomisk støtte og konkret hjælp til at tage teknologien i brug, udbrede den i egen organisation og høste gevinsterne.
Tilmeld dig her: Webinar om Kommunernes skaleringssamarbejde om skærmbesøg og digital træning | Arrangementet
De mest sårbare og udsatte borgere på plejehjem, botilbud, i hjemme(syge)plejen mv. kan have stor gavn af at have konsultation med egen læge via en videoløsning frem for at skulle møde fysisk op i klinikken.
Den 21. maj 2025 kl. 14-15 afholder KL webinar, hvor du kan blive klogere på potentialerne i videokonsultationer mellem kommune og almen praksis.
Tilmeld dig her: Webinar: Videokonsultationer mellem borger og egen læge med hjælp fra kommunal medarbejder | Arrangementet
Ejendomsfunktionærer møder beboerne i hverdagen og har en unik position i forhold til at spotte tidlige tegn på mistrivsel og sygdom– fx demens, ensomhed eller psykisk sygdom. På dette online arrangement stiller vi skarpt på ejendomsfunktionærens rolle i det almene boligområde som en vigtig medspiller i det forebyggende arbejde.
Du får korte oplæg med konkrete eksempler på, hvordan ejendomsfunktionærer kan klædes på til at handle – og vi sætter tid af til fælles refleksion og drøftelse af både muligheder og dilemmaer.
Tilmeld dig her: Webinar: Ejendomsfunktionærens rolle i sundhed og trivsel – spotlys på en vigtig nøgleperson | Arrangementet
Som led i ældrereformen er der etableret et nyt tværkommunalt ældretilsyn, der har til formål at understøtte kvaliteten i ældreplejen og styrke læring og udvikling på tværs af kommuner. Tilsynet erstatter de 98 ældretilsyn i kommunerne samt forsøgsordningen med et statsligt ældretilsyn i regi af Styrelsen for Patientsikkerhed.
På dette webinar præsenterer Ældreministeriet og Sundhedsstyrelsen formål, rammer og metoder for det nye tilsyn.
Tilmeld dig her: Webinar om Det nye tværkommunale ældretilsyn | Arrangementet
Mange kommuner har allerede indført røgfri arbejdstid og flere og flere indfører nikotinfri arbejdstid for at fremme et sundere arbejdsmiljø, forebygge ryge- og nikotinstart og støtte medarbejdere, der gerne vil være røg- og nikotinfri.
Webinaret sætter fokus på den gode proces med at indføre røg- og nikotinfri arbejdstid og giver redskaber til at komme godt i gang fra beslutning til implementering og håndhævelse. Webinaret udbydes i et samarbejde mellem Center for Forebyggelse i praksis og Røgfri Fremtid.
Tilmeld dig her: Webinar om røg- og nikotinfri arbejdstid i kommuner | Arrangementet