Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Ældre

KL og Ergoterapeutforeningen: Skab klarhed på hjælpemiddelområdet - lad regionerne overtage det fulde ansvar for de kropsbårne hjælpemidler

KL og Ergoterapeutforeningen forslår, at ansvaret for udlevering af kropsbårne hjælpemidler, der kræver lægefaglig vurdering, flyttes til regionerne. Dette vil skabe et tydeligt ansvar og sikre, at borgerne får den rette hjælp i rette tid.

29. feb. 2024

Indhold

  Mere end hver tiende dansker bruger et hjælpemiddel for at få hverdagen til at fungere. Men alt for ofte ender borgeren som kastebold med ventetider og frustrationer som følge, fordi lovgivningen ikke tydeliggør, hvornår det er kommunens, og hvornår det er regionens ansvar at hjælpe borgeren.

  Derfor har Ergoterapeutforeningen og KL nu i samarbejde et fælles forslag til, hvordan man kan løse en stor del af de problemer, som borgere og sagsbehandlere oplever, når det er uklart, om ansvaret ligger hos regionen eller kommunen.

  Ergoterapeutforeningen og KL foreslår, at ansvaret for udlevering af kropsbårne hjælpemidler, der kræver lægefaglig vurdering, flyttes til regionerne. Dette vil skabe et tydeligt ansvar og sikre, at borgerne får den rette hjælp i rette tid.

  En undersøgelse blandt Ergoterapeutforeningens medlemmer viser, at 80 pct. af de sagsbehandlende ergoterapeuter oplever, at de bruger unødvendig meget tid på samarbejde mellem kommune og region om hjælpemidler og behandlingsredskaber. Ligesom 45 pct. oplever, at samarbejdet mellem kommune og region ofte kommer borgeren til last.

  Forslaget er blevet sendt til folketingets ordførere og relevante udvalg med opfordring til, at forslaget bliver en del af den kommende regelforenkling på hjælpemiddelområdet.

  Hand out - Det mener KL om hjælpemiddelområdet

  Dokumenter

  Kontakt

  Konsulent

  Emil Mikkel Jensen

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3323

  E-mail: emmj@kl.dk