25. februar 2022

Webinar om det kommunale sundheds- og ældreområde i udvikling

Hvilke erfaringer fra pandemien har styrket os til bedre omstilling? Sundhedsvæsenet er i evig udvikling, til sommer træder klyngesamarbejdet i kraft, og forhåbentligt præsenterer regeringen snart sin sundhedsreform. Men hvad skal der til for at komme igennem disse omstillinger på en patientsikker og holdbar måde – også for personalet? Det får du bud på, på webinaret.

Se eller gense webinaret her:

Se eller gense webinaret her: Webinar om det kommunale sundheds- og ældreområde i udvikling

Her

Hvilke erfaringer fra pandemien har styrket os til bedre omstilling?

Sundhedsvæsenet er i evig udvikling, til sommer træder klyngesamarbejdet i kraft, og forhåbentligt præsenterer regeringen snart sin sundhedsreform. Men hvad skal der til for at komme igennem disse omstillinger på en patientsikker og holdbar måde – også for personalet? Det får du bud på, på webinaret.

Gennem de sidste to års håndtering af Covid-19 har vi alle fra individ- til samfundsniveau gennemgået store omstillinger og ændringer. I bogen: Kvalitet og patientsikkerhed under covid-19? har mere end 100 aktører i og omkring sundhedsvæsenet forsøgt at fastholde den læring, som blev gjort under covid-19 om patientsikkerhed og kvalitet og formidle den så direkte som muligt til brug for sikker udvikling af sundhedsvæsenet.  Du kan læse yderligere om bogen her, hvor bogen også kan købes.

På dette webinar vil KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed præsentere en række centrale pointer fra bogen, og dertil vil to kommuner fortælle om deres erfaringer. Omdrejningspunktet vil være, hvordan erfaringerne gjort under corona kan bruges til at styrke robustheden til fremtidens omstillinger - som forventes af kommunerne – og ikke mindst, hvordan vi tager hånd om personalet under omstillinger og forandringer.

Programmet

Webinaret finder sted den 7. marts kl. 14.00-15.30.

  • Velkommen v. kontorchef i Center for Sundheds- og Socialpolitik, KL, Hanne Agerbak  
  • Hvad var centralt for at være robust til omstillinger? Centrale pointer fra bogen v. direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Inge Kristensen og professor og forsknings- og analysechef i VIVE, Mickael Bech
  • Håndtering af mikroudbrud i Aarhus Kommune v. tidl. Stadsdirektør, Aarhus Kommune og ledelsesekspert ved Kronprins Frederiks Center for offentlig ledelse, Niels Højberg
  • Hvilke erfaringer vi kan bruge fremadrettet og hvordan? Direktør af Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen og Sundhedschef, Birgit Jørgensen samt projektleder, Britt Kronbøge.
  • Fælles refleksioner og afrunding: Fremtidens omstillinger      
×

Log ind