09. september 2021

Hvordan ser ældres boligbehov ud nu og i fremtiden?

Det kan du høre mere om på KL’s Ældrekonference den 21. september 2021, hvor vi i år har en session om fremtidens plejebehov og nye boligformer.

Vi bliver flere og flere ældre. I løbet af de næste 10 år vil antallet af borgere over 80 år være vokset med 170.000 personer. Det efterlader en række spørgsmål til kommunerne og det omkringliggende samfund. Hvor mange boliger er der behov for? Og hvilken type af boliger?

Det er bl.a. noget af det, vi tager fat på til KL’s Ældrekonference, hvor vi i år har en session om fremtidens plejebehov og nye boligformer.

Kan vi udskyde behovet for en plejebolig?

På sessionen kan du møde Jesper Brask Fischer, der er programchef i PFA. PFA har i de seneste år øget investeringerne i opførelse af nye seniorboliger markant. Jesper vil bl.a. fortælle om, hvilke ønsker seniorer har til deres bolig i den 3. alder, hvilke erfaringer PFA har med nye boligformer, der matcher borgernes livsfasebehov, og hvad disse boliger skal kunne.  

Og så kan du møde Nanna Hansen, der er chefkonsulent i Komponent, og som har flere års erfaring med at lave analyser af plejeboligbehovet i kommunerne. Hun vil bl.a se på sammenhængen mellem de faktorer, der påvirker de ældres behov for pleje, den kommunale tilbudsvifte, og hvad det betyder for boligkapaciteten – nu og i fremtiden. Findes der alternativer til en plejebolig? Hvilke muligheder er der allerede i dag? Og hvilke overvejelser kan man som kommune gøre sig i den forbindelse? Det kan du høre meget mere om på konferencen.  

 

Tilmelding

Du kan læse hele programmet for dagen og tilmeld dig konferencen her.