09. september 2020
Tilmelding: Specialuddannelsen i borgernær sygepleje – nyt hold starter i november 2020
Specialuddannelsen i borgernær sygepleje
Specialuddannelsen i borgernær sygepleje er et uddannelsestilbud til kommunale sygeplejersker. Specialuddannelsen understøtter udviklingen af det nære sundhedsvæsen med flere komplekse opgaver og skal bidrage med et fagligt løft af sygeplejen i kommunerne.
Med specialuddannelsen i borgernær sygepleje får sygeplejersker et kompetenceløft til at varetage de flere og mere krævende opgaver, der kommer i takt med, at borgere lever længere med flere sygdomme, bliver boende længere i eget hjem og bliver udskrevet tidligere fra hospitalet.
Specialuddannelsen klæder sygeplejersken på til at:
- varetage klinisk sygepleje i komplekse og ustabile patientforløb
- lede og koordinere sammenhængende patientforløb
- sikre, at ny viden om komplekse forløb bliver forankret og understøtter det løbende kvalitetsarbejde
- fungere som en faglig ressourceperson både i egen organisation og på tværs af sektorgrænser og faggrupper
De færdiguddannede sygeplejersker med en specialuddannelse i borgernær sygepleje udtrykker blandt andet, at de har opnået en større forståelse af den organisatoriske kompleksitet, og at det har skabt en øget bevidsthed om samarbejdet på tværs – både i forhold til samarbejdspartnere og på tværs af sektorer.
Indholdet i uddannelsen er direkte målrettet den kommunale praksis og har fokus på mange af de patientgrupper, som kommunale sygeplejersker dagligt er i kontakt med. Uddannelsens sigte er at bidrage til et solidt løft i form af mere teoretisk viden, der kan omsættes og bruges direkte i praksis.