20. oktober 2020

Hvordan kan kommunerne understøtte en god start på seniorlivet?

Det spørger vi om onsdag den 28. oktober 2020, når vi kickstarter KL’s nye livestream-serie: Livssituationer og overgange i alderdommen. Se med, når vi får besøg af professor Karsten Vrangbæk og kommunale repræsentanter fra Hvidovre og Aabenraa.

Henover efteråret afholder KL en serie af livestream-events, som dykker ned i fem forskellige livssituationer, der kan opstå i alderdommen. Det gør vi, fordi forandringer er en del af hele livet – også ældrelivet. Og det er ofte, når livet tager en drejning, at man allermest sårbar.

I livestream-serien spørger vi derfor en række relevante fagpersoner og kommunale repræsentanter: Hvordan kan vi hjælpe ældre, der befinder sig i en kritisk livssituation? Og hvordan kan vi generelt understøtte gode overgange i alderdommen?

Livestream-event 1: Starten på seniorlivet

Det første livestream-event afholdes onsdag den 28. oktober fra kl. 10-11. Vi kickstarter hele serien med en generel snak om livssituationer i alderdommen. Hvad bestemmer, om man får et sundt og meningsfuldt ældreliv? Og hvordan kan vi som kommuner understøtte, at ældre kommer godt igennem nogle af de svære omvæltninger, som livet bringer? Det drøfter vi med Karsten Vrangbæk, når han som den første gæster vores live-event.

Herefter retter vi blikket mod de første år i seniorlivet, og nogle af de gode tiltag der findes i kommunerne. Vi får besøg af Betina Engelhardt Rasmussen, leder af aktivitetscenteret, og Jette Spelling Clausen, sundhedskonsulent i Hvidovre Kommune, der vil fortælle om deres indsats ’Ældreliv Hvidovre’. Indsatsen består bl.a. af forskellige forebyggende tilbud såsom kursusforløb, informationsmøder og temadage for nye seniorer.

Sidst, men ikke mindst, får vi besøg af Signe Juler Bøgesvang, der er projektleder på ’Bevæg dig for livet – senior’ i Aabenraa Kommune. Hun vil bl.a. fortælle lidt om arbejdet for at sikre de rette rammer for et gode og aktivt seniorliv.

Praktiske informationer

Serien henvender sig til kommunale ledere, specialister, nøglepersoner, plejepersonale og andre med interesse for det kommunale ældreområde.

Prisen for det enkelte livestream-event er 250 kr. ekskl. moms. For 750 kr. ekskl. moms får du adgang til alle fem events.

Læs programmet og tilmeld dig her

Du kan læse programmet for de resterende live-events og tilmelde dig her.

Arrangement

Konferencer og messer KL's livestream-serie: Livssituationer og overgange i alderdommen