17. september 2019

STOP TÆNK TJEK

I anledningen af WHO’s internationale patientsikkerhedsdag lancerer Styrelsen for Patientsikkerhed og medicin.dk en ny kampagne om lægemidler, der kræver særlig opmærksomhed – såkaldte risikosituationslægemidler.

Den nye kampagne, der går under navnet STOP TÆNK TJEK, lanceres på WHO’s internationale patientsikkerhedsdag den 17. september.

Formålet med kampagnen er, at sundhedspersonalet skal kende de syv grupper af risikosituationslægemidler, og forstå, hvordan de skal håndtere dem.

”Styrelsen for Patientsikkerhed har stort fokus på at få nedbragt fejl med medicin og er bl.a. en del af programmet Medicin uden Skade. Vi arbejder løbende med risikosituationslægemidler, og vi kan se, at der er brug for forskellige tiltag på området”, fortæller overlæge og enhedschef Lena Graversen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kampagnen er bygget op om en række læringsfilm om risikosituationslægemidler – i første omgang om fire af de syv lægemiddelgrupper. Indholdet i de korte film bliver formidlet af social- og sundhedsassistenter samt sygeplejersker og sætter fokus på, hvordan man undgår fejlmedicinering. Ifølge Lena Graversen er filmene er særligt velegnede til undervisningsbrug.

”Filmene giver på en nem måde social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker viden om patientsikkerhed og problemstillinger ved risikosituationslægemidler.”

Du kan finde mere information om kampagnen og se filmene om risikosituationslægemidler på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside