05. februar 2021

Prøveabonnement til det nye KL Play: Sundhed og Social

KL lancerer streamningtjenesten KL Play: Sundhed & Social, som er et nyt virtuelt forum for videndeling og kompetenceudvikling. Tilmeld jer nu og få et prøveabonnement med gratis adgang til programmerne i februar og marts.

I kommunerne og i hele det offentlige system har vi taget kolossale spring i måden, vi bruger digitale kommunikationsformer på. I løbet af 2020 har vi lært at gøre det meste online, men der er heller ingen tvivl om, at vi alle sammen ser frem til at kunne samles igen. For selvom de virtuelle mødeformer kan enormt meget, så kan de ikke alt.

Når det så er sagt, har det forgange år gjort det tydeligt, at det digitale rummer sine helt egne potentialer, som rækker langt ud over at være en erstatning for face-to-face kontakt. Og som har relevans langt ud over en corona-epidemi. For når det kommer til videndeling og kompetenceudvikling betyder det virtuelle format, at viden (fx om nye bekendtgørelser eller vejledninger) kan blive spredt og oversat hurtigt og til rigtig mange mennesker. 

Det er med den accelerering og demokratisering af vidensdeling for øje, at KL lancerer KL Play: Sundhed & Social. Gennem den nye streamingtjeneste tilbyder vi en bred vifte af faglige udsendelser og webinarer målrettet politikere, ledere og medarbejdere på sundheds- og socialområdet.

Hvad er det?

KL Play: Sundhed & Social er en steamingtjeneste lidt a la Netflix - dog med en anden type indhold. Indholdet består af både meet up's, webinarer, som er interaktive, og udsendelser, hvor du bare kigger med. Alle webinarer og udsendelser bliver gemt i streamingtjenestens arkiv og kan tilgås når som helst. Med et abonnement får alle medarbejdere og politikere i din kommune adgang til alt indhold både live og i arkivet. I 2021 finder du følgende programmer på KL Play: Sundhed & Social

  • Sundheds- og socialpolitisk hjørne (kvartalsvise udsendelser målrettet hhv. medlemmer af sundheds- og socialudvalgene, med værter som bl.a. Jette Skive formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg og Ulrik Wilbek formand for KL's Socialudvalg, der fortæller om de politiske sager og dagsordner, som rører sig i det tværkommunale og nationale landskab).
  • Strategisk salon (kvartalsvise programmer, hvor de aktuelle strategiske dagsordner og sigtelinjer er i fokus)
  • Data og digitalisering (kvartalsvise udsendelser, som giver indblik i nationale strategier og tiltag).
  • Nyt om lovstof og bekendtgørelser (månedsvise webinarer, hvor KL oversætter og formidler nye love, bekendtgørelser, vejledninger mv.).
  • Maskinrummet (faglige problemstillinger tæt knyttet til opgaveløsningen).
  • Løsningsgalleriet (de gode eksempler på opgaveløsning).
  • Fagnørderiet (formidling af viden fra forskningsverdenen, nye undersøgelser og evalueringer).
  • Meet Ups (interessegrupper for medarbejdere på social og sundhedsområdet).
  • Politiske erfagrupper (netværksgrupper for politikere på sundheds- og socialområdet)

Hvem kan bruge det?

KL Play: Sundhed & Social er først og fremmest for kommunernes medarbejdere, ledere og politikere. Enkelte typer udsendelser vil være åbne for andre aktører fra organisationer, staten eller regionerne.

Når kommunen har købt et abonnement, kan alle ansatte og politikere i kommunen oprette en brugerprofil og logge sig på. Man betaler altså ét beløb én gang for et år ad gangen, og så er alle på og kan bruge indholdet, som det giver mening for dem.

Hvordan bruger vi det?

De forskellige formater på KL Play: Sundhed & Social kan bruges på forskellige måder. Meet ups og erfagrupper fungerer som virtuelle netværk, hvor man mødes med andre fagpersoner eller politikere om relevante temaer og problemstillinger. Her vil der nogle gange være begrænsninger på, hvor mange der kan deltage, så det er en god ide melde sig til på forhånd. Hverken meet ups eller erfagrupper bliver gemt i arkivet. De foregår altså kun live.

Webinarerne (i f.eks. Nyt om lovstof og bekendtgørelser eller Maskinrummet) og udsendelserne (i f.eks. Strategisk Salon eller Fagnørderiet) har ikke begrænsninger på deltagerantal. Og de bliver altid gemt i arkivet, så hvis man vil gense dem eller bruge i forbindelse med kompetenceudvikling eller temadage, er de altid tilgængelige.

Hvad koster det?

Prisen for et årsabonnement på KL Play: Sundhed & Social afhænger af, hvor stor kommunen er. Lige nu er det dog muligt at tilmelde sig et prøveabonnement og få gratis adgang til alle programmerne i februar og marts. 

Priser for årsabonnement:

Kommuner med under 15.000 indbyggere: 10.000 kr. pr. år ekskl. moms

Kommuner med op til 29.999 indbyggere: 30.000 kr. pr. år ekskl. moms

Kommuner med mellem 30.000 - 79.999 indbyggere: 40.000 kr. pr. år ekskl. moms

Kommuner med 80.000 eller derover indbyggere: 60.000 kr. pr. år. ekskl. moms

Organisationer: 30.000 kr. pr. år ekskl. moms