18. januar 2021

Bliv en del af det nye ’KL Play: Sundhed og social’

Den 1. marts lancerer KL streamningtjenesten KL Play: Sundhed og Social, som er et nyt virtuelt forum for videndeling og kompetenceudvikling. Ambitionen med KL Play: Sundhed og social er at levere endnu mere relevant og aktuel faglig viden til endnu flere fagprofessionelle, ledere og politikere.

I kommunerne og i hele det offentlige system har vi taget kolossale spring i måden, vi bruger digitale kommunikationsformer på. I løbet af 2020 har vi lært at gøre det meste online, men der er heller ingen tvivl om, at vi alle sammen ser frem til at kunne samles igen. For selvom de virtuelle mødeformer kan enormt meget, så kan de ikke alt.

Når det så er sagt, har det forgange år gjort det tydeligt, at det digitale rummer sine helt egne potentialer, som rækker langt ud over at være en erstatning for face-to-face kontakt. Og som har relevans langt ud over en corona-epidemi. For når det kommer til videndeling og kompetenceudvikling betyder det virtuelle format, at viden (fx om nye bekendtgørelser eller vejledninger) kan blive spredt og oversat hurtigt og til rigtig mange mennesker. 

Det er med den accelerering og demokratisering af videndeling for øje, at KL lancerer KL Play: Sundhed og social. Gennem den nye streamingtjeneste tilbyder vi med en bred vifte af faglige udsendelser og webinarer målrettet politikere, ledere og medarbejdere på sundheds- og socialområdet.

Hvad er det?

KL Play: Sundhed og social er en streamingtjeneste lidt a la Netflix – dog med en lidt anden type indhold. Indholdet består af både meet up’s, webinarer, som er interaktive, og udsendelser, hvor du bare kigger med. Alle webinarer og udsendelser bliver gemt i streamingtjenestens arkiv og kan tilgås når som helst. Med et abonnement får alle medarbejdere og politikere i din kommune adgang til alt indhold både live og i arkivet. I 2021 finder du følgende programmer på KL Play: Sundhed og social:

  • Sundheds- og socialpolitisk hjørne (kvartalsvise udsendelser målrettet hhv. medlemmer sundheds- og socialudvalgene. Jette Skive og Ulrik Wilbek er værter og fortæller om de politiske sager og dagsordner, som rører sig i det tværkommunale og nationale landskab).
  • Strategisk salon (kvartalsvise programmer, hvor de aktuelle strategiske dagsordner sigtelinjer er i fokus)
  • Data og digitalisering (kvartalsvise udsendelser, som giver indblik i nationale strategier og tiltag).
  • Nyt om lovstof og bekendtgørelser (månedsvise webinarer, hvor KL oversætter og formidler nye love, bekendtgørelser, vejledninger mv.).
  • Maskinrummet (faglige problemstillinger tæt knyttet til opgaveløsningen).
  • Løsningsgalleriet (de gode eksempler på opgaveløsning).
  • Fagnørderiet (formidling af viden fra forskningsverdenen, nye undersøgelser og evalueringer).
  • Meet Ups (interessegrupper for medarbejdere på social og sundhedsområdet).
  • Politiske erfagrupper (netværksgrupper for politikere på sundheds- og socialområdet)

I kan finde mere om det faglige indhold i de forskellige typer programformater her. Og de første udsendelser i marts og april er offentligt gjort her. Der vil blive lagt nyt indhold på platformen omtrent 50 gange om året – altså ca. en gang om ugen undtagen i ferieperioder. Det faste indhold vil bestå af ovenstående formater, mens særlige temaudsendelse vil behandle relevante dagsordner og problemstillinger, som dukker op undervejs.

Hvem kan bruge det?

KL Play: Sundhed og social er først og fremmest for kommunernes medarbejdere, ledere og politikere. Enkelte typer udsendelser vil være åbne for andre aktører fra organisationer, staten eller regionerne.

Når kommunen har købt et abonnement, kan alle ansatte og politikere i kommunen oprette en brugerprofil og logge sig på. Man betaler altså ét beløb én gang for et år ad gangen, og så er alle på og kan bruge indholdet, som det giver mening for dem.

Hvordan bruger vi det?

De forskellige formater på KL Play: Sundhed og social kan bruges på forskellige måder. Meet ups og erfagrupper fungerer som virtuelle netværk, hvor man mødes med andre fagpersoner eller politikere om relevante temaer og problemstillinger. Her vil der nogle gange være begrænsninger på, hvor mange der kan deltage, så det er en god ide melde sig til på forhånd. Hverken meet ups eller erfagrupper bliver gemt i arkivet. De foregår altså kun live.

Webinarerne (i fx Nyt om lovstof og bekendtgørelser eller Maskinrummet) og udsendelserne (i fx Strategisk Salon eller Fagnørderiet) har ikke begrænsninger på deltagerantal. Og de bliver altid gemt i arkivet, så hvis man vil gense dem eller bruge i forbindelse med kompetenceudvikling eller temadage, er de altid tilgængelige.

Hvad koster det?

Prisen for et årsabonnement på KL Play: Sundhed og social afhænger af, hvor stor kommunen er.

 

Kommuner med under 15.000 indbyggere; 15.000 kr. pr.år

Kommuner med 15.000 – 50.000 indbyggere: 40.000 kr. pr. år

Kommuner med mellem 50.000 – 200.000 indbyggere: 75.000 kr. pr. år

Kommuner med over 200.000 indbyggere: 100.000 kr. pr. år.